23 baba, 23 babafa

Az idei évben is emlékfácskák ültetésével köszönti településünk legfiatalabb lakóit Martfű Város Önkormányzata. Folytatva az előző évi fásítást, ismét a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár körülötti parkban kerül sor a facsemeték elültetésére, 2019. november 9-én, 9 órától.Ezúttal összesen 23, gömb- és sima kőris, szilfa és platán csemetét ültethetnek a szülők az önkormányzat Településüzemeltetési Csoportja által előkészített ültetőgödrökbe. 

Az őszi időszakban, több helyszínen, az előző években telepített, kiszáradt babafák újraültetésére is sor kerül, a babák nevét jelző táblák és karók javításával, pótlásával.

Martfűn hagyomány, hogy a városban élő kisgyermekes családok babafát ültetnek. Az önkormányzat 2011 óta kezdeményezi évente ezt a családias megmozdulást, nagy sikerrel, hiszen egyre többen érdeklődnek és csatlakoznak a programhoz.

A babafa ültetésre még lehet jelentkezni, személyesen Gonda Lajosnál, a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya munkatársánál vagy az lgonda@martfu.hu email címen.

Herbály Jánosné

2019-10-08 14:36