Martfűért, az itt élő és dolgozó emberekért tevékenykednek – Önkormányzati elismerések állami ünnepünkön III. rész

Martfű Város Önkormányzata állami ünnepünk, augusztus 20. tiszteletére minden évben elismerésben részesíti azokat a személyeket, közösségeket, akik Martfű városért, az itt élő és dolgozó emberekért tevékenykednek, vagy a maguk területén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.Az önkormányzat által 2019. évben adományozott díjakat dr. Papp Antal, Martfű Város polgármestere adta át a kitüntetetteknek.

A város közösségéért végzett önzetlen tevékenységéért Martfű Város Önkormányzata ÖNKORMÁNYZATI ELISMERŐ OKLEVELET adományozott SZILÁGYI IMRE városunk ismert és jó hírű vállalkozója, a Szil-Trade Kft. társtulajdonosa, a Kaiser étterem és a Húskuckó tulajdonosa részére.

Szilágyi Imre tevékenységét az 1980-as évek végén alapozta meg, húsboltot, éttermet hozott létre. Piaci szereplőként részt vállal a közétkeztetésben, több városi civil szervezet, nyugdíjasklub, önkormányzat által szervezett rendezvény sikeres vendéglátó ipari szolgáltatója, mindenki megelégedésére.

Közéleti ember, a helyi intézmények, szervezetek egyik állandó támogatója, segítője, legyen az óvodabál, iskolai rendezvény, testvérvárosi találkozó, segítségére mindig számíthatnak a szervezők.

Felajánlásaival a civil szervezeteket is hosszú évek óta, rendszeresen támogatja. Több mint egy évtizede motorja, állandó segítője a városunkban hagyományosan megrendezésre kerülő Mindenki Karácsonyának, ahol kezdeményezésére és közreműködésével készített, általa felajánlott finom étkek valamint a gondos szervezés hozzájárulnak az ünnepi rendezvény sikeréhez. A helyi és környékbeli vállalkozók támogatását megszerezve és megszervezve, rendszeresen emeli a karácsony meghitt ünnepi hangulatának fényét, szó szerint, a tűzijátékkal is.

Kezdeményezésére alakult meg a Martfűi Lövészklub néven közismertté vált közösség, amely az ő vezetésével oly sok színt és vidámságot vitt már eddig is a Martfűi Kolbásztöltő Fesztiválok, a május elsejei főzőversenyek hangulatába, életébe.

Tekintélyes részt vállal a testvérvárosi kapcsolatok ápolásában, ha kellett, felkérésre rendezvény-helyszín biztosításával, vagy szakértelmével, a városi küldöttség megbízott szakértőjeként elismert vagy akár aranyérmes termék biztosításával Tuchów-ban, Misztótfaluban, Martonoson - mindig nagy sikerrel.

Vidám, jó közösségi ember, minden városi rendezvény aktív résztvevője - olyan személyiség, aki lendületesen, önmagát nem kímélve, fáradhatatlanul, gyakran anyagi ellenszolgáltatás nélkül is tevékenykedik a városért, a város közösségéért.

A munkája iránti tisztelet és megbecsülés jeléül részesült az Önkormányzati Elismerő Oklevélben, melyhez szeretettel gratulálunk!

* * *

Közösségfejlesztő, városszépítő és környezetvédelmi pedagógiai munkája alapján ÖNKORMÁNYZATI ELISMERŐ OKLEVELET vehetett át VINCZÉNÉ BALOGH MAGDOLNA, a Városszépítő Egyesület elnöke, a városi Civil Kerekasztal vezetője.

Vinczéné Balogh Magdolna közösségi munkája érték az itt élők számára, mellyel nemcsak színesíti, de gazdagítja is városunk életét

Csak néhány a kiemelkedő programokból, melyeknek aktív részese: - Játszótér kialakítása, pihenőpadok elhelyezése, növényültetés; -  városszépítői munkák, környezetvédelmi pályázatok lebonyolítása, kiállítások rendezése; - vasúti emléktábla elhelyezése, megemlékező program létrehozása, - környezetvédelmi gyermektábor létrehozása, lebonyolítása; - környezetvédelmi előadások - zöld sátor programok, húsvéti állatsimogató szervezése, bonyolítása.

Külön érték, hogy ezeket a szakmai munkákat jelentős elhivatottságból, önzetlenül végzi az itt élő közösség számára.

A város civil szervezeteinek összefogásával, a Civil Kerekasztal vezetőjeként éveken keresztül hozzájárult a közösségek eredményes munkájához, az önkormányzattal való együttműködésük sikeréhez. Ezzel szinte az egész várost sikerült időnként megmozgatnia a különböző programok lebonyolítása során.

Tevékenysége által, a civilszervezetek közreműködésével a városban élők gazdagabbá váltak, tovább erősítve ezzel a közösséget, az összetartozást a közös célok megvalósításában.

A munkája iránti tisztelet és megbecsülés jeléül részesült az Önkormányzati Elismerő Oklevélben, melyhez szeretettel gratulálunk!

* * *

40 éves művészeti munkájáért, szakmai elhivatottságáért ÖNKORMÁNYZATI ELISMERŐ OKLEVÉLBEN részesült a MARTFŰ VÁROSI NŐIKAR közössége. A díjat Szabó Zsolt karnagy vette át.

A nőikar 1979-ben alakult, az idén ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját. Az énekkar tagjai zömmel pedagógusok.

A kórus alapító karnagya Bozorádi János ének- és zenetanár, aki 35 évig állt a kórus élén, kiváló szakmai munkájával. 2015-től Szabó Zsolt karnagy vette át a nőikar vezetését, aki magas színvonalú művészi munkájával viszi tovább a kórus szakmai fejlesztését.

Az elmúlt évek során sok hazai és külföldi szereplésen vett részt a kórus, több arany fokozatú és fesztiváldíjas minősítést ért el. A kórus életében jelentős szerepet tölt be zenekultúránk ápolása, a kórusmozgalom népszerűsítése és megszerettetése. Gyakran szerepelnek városi ünnepségeken, kiállítások megnyitóján, jótékonysági, egyházi- és állami rendezvényeken.

Az elmúlt évek szakmai eredményeiből a legbüszkébbek a Riva Del Gardai Nemzetközi Kórusversenyen elért ezüst diplomára és a kórus „Hangverseny Cum Laude” minősítésére.

A nőikar szakmai munkájának legszebb eseményei közé tartoznak az adventi egyházi hangversenyek, a jótékonysági hangversenyek, pld. a martfűi Szent Tamás-templom orgonájáért, Martfűn és Budapesten a Szent István Bazilikában.

Csodás emlékek a közös koncertek, baráti estek a megye és a térség kórusaival, az Oslói Filharmonikusok Vegyes Karával és Turku város Dómtemplomának Kórusával.

Kétévente a kórus a házigazdája a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Felnőtt Énekkari Találkozónak is, mely jó alkalom a szakmai kapcsolatok fejlesztésére. De felejthetetlenek számukra azok a kórusmuzsikát népszerűsítő kiskoncertek is, ahol csillogó szemű óvodásoknak énekelték népdalainkat, Kodály és Bartók kórusműveit.

Az énekkar nagy zenei eseménye és egyben igazi szakmai kihívás volt 2018 októberében a Martfűi Szent Tamás-templomban, a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral közös koncertje.

A kórus legutóbb Hajdúböszörménybe vitte el városunk hírnevét, ahol a helyi református templomban szervezett hangversenyen lépett fel nagy sikerrel és támogatta a templom orgonájának felújítását is.

A közelmúltban négy szakmailag is értékes koncertre kapott a kórus meghívást, elsőként Kunszentmártonban a Tiszazugi Zenei Fesztivál fesztiválkórusában szerepelt és adott koncertet a nőikar, majd augusztus végén három alkalommal lépett fel Szolnokon, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar nyáresti koncertjein.

A Martfű Városi Nőikar 40 éves művészeti munkája, szakmai elhivatottsága érték városunk közössége számára, melynek elismeréseként részesültek az Önkormányzati Elismerő Oklevélben, amelyhez szeretettel gratulálunk!

* * *

Művészeti tevékenységük és a közelmúltban elért „Nívódíjas Együttes” minősítésük alapján ÖNKORMÁNYZATI ELISMERŐ OKLEVELET vehetett át a több mint 60 éves múlttal rendelkező MARTFŰ NÉPTÁNCEGYÜTTES, Martfű város legrégebbi kulturális közössége.

A díjat Stonawskiné Busi Ildikó és Szász-Kozák Csaba néptánc-pedagógusok vették át.

A Martfű Néptáncegyüttes fellépésekkel, önálló műsorokkal, táncházakkal népszerűsíti városi és megyei szinten is néptánc kultúránkat. Több alkalommal szerepeltek határainkon túl is: Lengyelországban, Németországban, Franciaországban, Erdélyben és Kárpátalján, és részt vettek nemzetközi szakmai pályázatokban, nemzetközi műhelymunkákban.

Mindez a kitekintés és kapcsolatbővítés jelentős szakmai tapasztalatokat adott az együttes tagjainak. Erősítette a népi kultúra és a néptánc szeretetét, és igazi közösséggé formálta az együttest.

Fontos feladatuknak tekintik a Kárpát-medence tánckultúrájának megőrzését, színpadi bemutatását, az utánpótlás nevelést, szakmai munkájukkal méltón képviselik a magyar táncművészetet. Az együttes jelentős érték Martfű életében, ez a generáció is, a kicsiktől a felnőttekig igazi büszkeségei városunknak.

Stonawskiné Busi Ildikó és Kecskés Gergő táncpedagógusok vezetésével 2014-től új lendületet vett a szakmai munka. Folyamatosan bővül az együttes repertoárja, mely magas szakmai színvonalat képvisel. Sikeres pályázati munkával és önkormányzati támogatással sikerült folyamatosan a viseletek bővítése és a szakmai eszközök fejlesztése.

A Martfű Néptáncegyüttes a „Szomszédolás Felvidéken” című műsorukkal a Martin György Néptánc Szövetség által 2019. április 28-án megrendezett Néptáncosok Területi Bemutató Színpada - Minősítő Fesztiválján „Nívódíjas Együttes” címet nyert. Ez a minősítés az elmúlt évek színvonalas munkájának jelentős szakmai elismerése.

Művészeti teljesítményükhöz gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!

* * *

Példaértékű sportkarriere elismeréseként ÖNKORMÁNYZATI ELISMERŐ OKLEVELET vehetett át PETRÓCZKI MAGDOLNA erőemelő világbajnok sportoló.

Petróczki Magdolna az általános és középiskolai tanulmányait is jelenlegi lakóhelyén, városunkban, Martfűn végezte. A cipőipari érettségije után rövid ideig dolgozott a szakmájában, majd 23 éve hivatásos katonaként helyezkedett el, Szolnokon teljesít szolgálatot.

Martfűi sportolóként több mint három évtizede kötelezte el magát az erőemelés mellett, amely sportágban azóta országos és nemzetközi versenyeken rendszeresen kiváló eredményeket ért el. Hatszoros Európa-bajnok, huszonegyszeres felnőtt magyar bajnok, 2015-ben pedig az év európai erőemelőjének választották. Fáradhatatlan, elkötelezett sportolóként, rendkívüli sportteljesítménye eredményeként a Győri Masters Európa-bajnokságon 2019-ben ismét aranyérmet szerzett.

Idén májusban a Tokióban megrendezett Fekvenyomó Világbajnokságon, a magyar válogatott tagjaként több versenyszámban indult, amelyen 1200 versenyző mérette meg
magát a világ minden tájáról. Petróczki Magdolna a rangos világversenyről bronzéremmel és ezüstéremmel tért haza, mely eredményekkel tovább öregbítette városunk hírnevét.

Ezek után sem pihent, a 2019 júniusában Svédországban megrendezett Klasszikus Erőemelő Világbajnokságon a kor- és súlycsoportjában nem talált legyőzőre, a különböző versenyszámokban két arany és egy ezüstérmet, így összetett eredményei alapján világbajnoki címet szerzett, mellyel korcsoportja abszolút kategóriájában az 54 versenyző közül a harmadik helyen végzett.

Sportsikereire az egész ország büszke lehet, de különösen büszkék vagyunk rá mi martfűiek, melynek kifejezéseként részesült Önkormányzati Elismerő Oklevélben, amelyhez szívből gratulálunk!

* * *

Az ugrókötél sportágban elért kiváló eredményeikért ÖNKORMÁNYZATI ELISMERŐ OKLEVÉLBEN részesültek CZUCZOR ZSUZSA és PAPP ORSOLYA ugrókötél világbajnok sportolók.

Az ugrókötél sportágban a 2019. évi világbajnokságot a norvégiai Oslo-fjordban rendezték meg, ahol a harminc felettiek között Czuczor Zsuzsa Papp Orsolyával kiváló eredményt ért el, megnyerték a kétszer harminc másodperces páros dupla versenyszámot, de első helyen végeztek a páros szabadon választott gyakorlatban is.

Papp Orsolya egyéni számokban is remekül szerepelt, második helyet gyűjtött be a háromperces gyorsasági számban, bronzérmes lett a harminc másodperces gyorsaságiban, valamint egy negyedik hellyel gazdagodott szabadon választott gyakorlatával.

A rangos nemzetközi versenyen elért sporteredményeikre mindannyian büszkék vagyunk, melynek elismeréseként részesültek Önkormányzati Elismerő Oklevélben, amelyhez sok szeretettel gratulálunk!

* * *

Az önkormányzati díjátadást követően, öt évtizede átvett pedaógiai diplomája és példa értékű oktató-nevelő munkája elismeréseként KARDOSNÉ KISS ARANKA volt pedagógus vehette át aranyoklevelét dr. Papp Antal polgármestertől.

Kardosné Kiss Aranka a Nyíregyházi Tanárképző Főiskola hallgatójaként szerzett matematika-fizika szakos tanári oklevelet. Mindkét tantárgyat tanította, de figyelme rövid időn belül a fizika tantárgy felé fordult, melyből 12 tanítványa jutott el megyei szintű tanulmányi versenyekre, közülük több az országos döntőn is a mezőny első felében végzett.

1992-ben került a Martfűi Mártírok úti Általános Iskolába, ahol nagyon sok diák tanulhatta tőle a matematika és a fizika rejtelmeit. 1987-től a Pedagógiai Intézet vezető szaktanácsadójaként segítette a megye általános iskoláiban működő fizikatanárok munkáját 1996-ig.1986 óta tagja az Eötvös Lóránd Fizikai Társulatnak, kezdettől fogva részt vett az Öveges fizikaverseny országos döntőjének szervezésében. Tevékenysége elismeréseként 1999-ben Mikola Sándor-díjat kapott.

A tanítás szeretetével megfertőzte mindkét gyermekét, akik szintén pedagógusként dolgoznak.

Magas fokú szakmai igényességével, szakértelmével eredményesen szolgálta a martfűi gyerekek nevelését.

A diplomája megszerzésének 50. évfordulója alkalmából kiállított ARANYOKLEVÉLHEZ szeretettel gratulálunk, további aktív nyugdíjas éveket és jó egészséget kívánunk!

Herbály Jánosné

Tovább a 2019.08.20 - Augusztus 20. - Városi ünnepi megemlékezés képgalériához>>>

Tovább a 2019.08.20 - Augusztus 20. - Városi ünnepi megemlékezés
(Fotó: Czinege) képgalériához>>>

2019-11-19 10:28