„Ezer 1 éjszaka” ovi módra – A bál teljes bevétele a gyerekek javát szolgálja

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde munkatársi közössége, a szülőkkel és a Martfűn élőkkel összefogva, idén is varázslatos világba kalauzolta az óvodabál résztvevőit. Az évről-évre megrendezett alapítványi bál ezúttal a mesés keletre repítette látogatóit. Keleti hangulat, Seherezádé koktélok, tombola, hidegtálak Aladdin kedvenc ételeiből, tánc és szórakozás várta a vendégeket 2019. november 16-án, a Művelődési Központban.A jótékonysági rendezvény most is nemes célt szolgált: a befolyt összeg a Portyázó Porontyok Alapítvány vagyonát gyarapítja, biztosítva a harmonikus személyiségfejlesztést, a gyerekek esélyegyenlőségét, hogy a tapasztalat és élményszerzés jegyében, az ovis kirándulásokkal minél több közös élményt szerezhessenek.

– Az Ezer 1 éjszaka mesei világában Aladdinnal, Ginnel, Seherezádéval, illetve Jázmin hercegnővel is találkozhattak a bál folyamán. Azt gondolom, hogy ez a téma a gyerekekhez is közel áll, és megpróbáltuk olyan tartalommal megtölteni a bált a táncok, a díszítés és egyéb tevékenységek kapcsán, hogy a mesés keleten érezhessék magukat az idelátogatók – tudtuk meg Turnyánszkiné Enyedi Andreától, a Játékvár Óvoda és Bölcsőde vezetőjétől.

Minden évben érdekes színfoltja az ovibálnak a táncosok produkciója, amely nagy előkészületeket igényel. Töretlen a lelkesedés az anyukák, apukák és az óvodapedagógusok részéről is. 

– A Martfű Travel utazási iroda repülőszőnyegével érkeztek Aladdin városába az érdeklődők, ahol különböző fakultatív programok közül válogathattak. A bál központi eleme a táncprodukció, amely fontos, hogy mindig újszerű legyen és mi is jól érezzük magunkat benne. Ebben hatalmas segítségünkre van Váczyné Óvári Anett, aki töretlen lendülettel évről-évre válogatja a zenéket, összeállítja és betanítja a koreográfiákat. Most, újdonságként, a dolgozók és az apukák táncát egybe ötvöztük, így közösen tudtuk előadni a közönség részére produkciónkat – hallhattuk az intézményvezető összegzésében.

Az est folyamán a Körös Party Band zenéi is a jó hangulatot szolgálták. Színes zenei repertoárjuknak köszönhetően minden korosztály jól érezte magát a táncparketten. A Michelin-csillagos séfek helyett az óvoda és bölcsőde dolgozói, az iskolakonyha munkatársai finomabbnál-finomabb étkeket varázsoltak a mesés kelet asztalára. A szülők és a nagyszülők pedig keleti édességeket, finom sütiket készítettek a bálozóknak. Széleskörű összefogás az, ami évről évre ezt a bált jellemzi. Az óvoda és bölcsőde alkalmazotti közössége is ugyanazzal a lelkesedéssel vesz részt évek óta a program szervezésében, előkészületeiben, márpedig előkészületi munkák bőven vannak és szükségesek is.

 – Ahogy tavaly is hangsúlyoztuk, ez „Egyedül nem megy”. A dolgozók, a szülők, a különböző intézmények, vállalkozók mind összefognak azért, hogy sikeres legyen a bálunk. Köszönjük Martfű Város Önkormányzata támogatását, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár munkatársainak segítségét, hogy minden évben befogadják a rendezvényünket, illetve hogy bármilyen technikai problémánkban számíthatunk a Média Csoport támogatására. Köszönjük a martfűi általános és középiskolából érkező felajánlásokat, a szülőktől, vállalkozóktól, magánszemélyektől érkezett tombola tárgyakat, támogatásokat. Nagyon sokat segítettek a Településüzemeltetési Ágazat munkatársai, a pakolásban, a díszletek, kellékek szállításában. Ezek mind kellettek ahhoz, hogy ilyen eredményes legyen az idei ovibál.

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki megvásárolta belépőjegyét, részt vett a bálon, gondolt ránk, aki szorított értünk, hogy ez a bál létrejöhessen és sikeresen megvalósulhasson.

Az előzetes összegzések alapján az „Ezer 1 éjszaka” bálunk, a mesés keletre való kirándulásunk elérte a célját, sokan érezték magukénak, sokan jöttek el hozzánk és érezték jól magukat.

Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy mindezt a gyerekekre tudjuk fordítani, az összes báli bevétel, amit itt most megteremtettünk, mind a gyerekek javát szolgálja – hangsúlyozta Turnyánszkiné Enyedi Andrea. – Először is a Mikulásnak szeretnénk ebből segítséget nyújtani a bevásárláshoz: fejlesztőjátékokra, társasjátékokra, olyan ajándékokra, amikre a csoportoknak szüksége van. Bízunk abban is, hogy a későbbiekben egyre több portyát és kirándulást tudunk majd biztosítani a gyerekeknek a báli bevétel segítségével.

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>

2019-11-26 14:08