Mikulásváró családi délután – Jókedv, sokszínű program és jótékonyság

A gyerekek nagy örömére, Advent első vasárnapján Martfűre is megérkezett a Mikulás, aki természetesen teli puttonnyal kedveskedett nekik: mese, népi és ügyességi játékok, finom falatok és kézműves ajándékok is kerültek a zsákjába.A Mikulást azonnal megrohanták a kicsik. Énekeltek és szavaltak a nagyszakállúnak, amiért természetesen az ajándék sem maradt el: szaloncukorral jutalmazta a legbátrabbakat.

A Művelődési Központban sok-sok színes programmal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt.  Népszerűek voltak a Városi Szabadidős Kör népi és ügyességi fajátékai. Népművészek és pedagógusok kézműves foglalkozásain mézeskalácsot dekorálhattak és különböző díszeket, játékokat készíthettek a gyerekek, és arcfestéssel is kedveskedtek nekik.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Martfűi Önkéntes Csoportjának tagjai ezúttal is ajándékosztással, vendéglátással készültek a családi délutánra. Kiemelten kezelik a rászoruló emberek támogatását, a közelgő ünnepek előtt pedig még inkább szükség van a segítségre. Az Adventi Jótékonysági Vásár keretében finom falatokkal fogadta az érkezőket a Református Nőegylet, melynek bevételéből a Mindenki Karácsonya Betlehemes játékában szereplő gyermekek kapnak majd ajándékot. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület és a Martfűi Napraforgók Foltvarró Egyesület portékáiból kézműves vásár várta a családokat.

A délután folyamán, a Pesti Zenés Színpad előadásában az Eltűnt a Mikulás című zenés mesejátékot láthatta a közönség. A vidám történetben karácsonyi dalok és a legnépszerűbb klasszikus mesék énekei csendültek fel. A vállalkozó kedvűek a színpadon is megmutathatták rátermettségüket és játszhattak játékokat az életnagyságú mesefigurákkal. A meséből azt is megtudtuk, hogy csak tiszta cipőbe, csizmába hoz ajándékot a Mikulás!

A rendezvény támogatói voltak: Bunge Zrt., Glória Édesipari Üzem Tiszaföldvár, Frits Niessen és családja.

A szervező Művelődési Központ köszöni a Településüzemeltetési Csoport, a Játékvár Óvoda és Bölcsőde, a Városi Szabadidős Kör, a Máltai Szeretetszolgálat Martfűi Csoportja, a Református Nőegylet és mindenki más, a Mikulásváró Családi Délután megrendezéséhez nyújtott segítségét.

Székács Szidónia

Tovább a képekhez>>>

2019-12-02 16:45