Boros Misi évadnyitó hangversenyével veszi kezdetét a Filharmónia Bérletsorozat Martfűn – Új hangversenyzongorával gazdagodott a város kulturális intézménye

A Filharmónia Magyarország által kihelyezett Schimmel hangversenyzongorán játszik az ifjú zongoravirtuóz, Boros Misi december 5-én Martfűn, a Művelődési Központban. A Filharmónia Bérletsorozatot a martfűi kulturális intézménnyel közösen szervező cég olyan helyekre kölcsönöz hangszereket, ahol aktív komolyzenei élet zajlik.A bérletsorozat keretében február 12-én Miklósa Erika és Horváth István harmonikaművész közös hangversenyét, április 22-én pedig a Jazzation Énekegyüttes koncertjét láthatjuk, hallhatjuk.

Jegyek és bérletek válthatók a Művelődési Központban Martfűn és online a www.jegymester.hu oldalon.

– A komolyzenei életnek nagy hagyománya van Martfűn!– hangsúlyozta Asztalosné Kocsis Enikő, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója, akit a hangversenysorozatról és az új hangszercsodáról kérdeztem. – Ehhez hozzájárul, hogy a város önkormányzata filharmónia bérlettel támogatja az általános- és a középiskolás diákokat. A fiatalok évek óta díjtalanul vehetnek részt szép hangversenyeken, aminek eredményeként már ebben a korban is szeretettel fogadják a komolyzene több ágát.

A felnőtt közönség szintén nagy örömmel vesz részt minden évben a Martfűi Ünnepi Napok keretében a komolyzenei hangversenyeken, programokon. Tehetséges martfűi fiatalok zenészként is helytállnak a komolyzene világában vagy más zenei műfajban.

Nagyon örülünk annak, hogy megkeresett minket a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft, hogy együttműködő partnerként indítsunk el a 2019-20-as évadra egy bérletsorozatot, ahol világhírű művészek jelennek meg a martfűi színpadon.

A Filharmónia Bérletsorozat keretében december 5-én Boros Misi zongoraestjére, február 12-én Miklósa Erika koloratúrszoprán és Horváth István tenor, harmonikaművész közös hangversenyére, április 22-én a fiatal, tehetséges, nemzetközi versenyeket nyert akapella együttes, a Jazzation Énekegyüttes koncertjére várjuk városunk és a térség zenekedvelő közönségét Martfűn, a Városi Művelődési Központban.

Intézményünk és a Filharmónia Magyarország együttműködésének másik jelentős eredménye, hogy ebben az évben kaptunk egy Schimmel színpadi zongorát, amit hosszú használatba adtak Martfű város komolyzenei rendezvényeire és a zeneiskolában tanuló fiataloknak.

A Schimmel hangszerek kiemelkedő minőségüknek, modern designjuknak, fejlett technológiájuknak és kiváló hangzásuknak köszönhetően a legkelendőbb német zongorák. Világszerte számos koncertterem, operaház és zenei intézmény Schimmel zongorákkal van felszerelve. A cég aktív támogatója a zenei oktatásnak és a zenészeknek.

Egy ilyen zongorán játszik majd Boros Misi is a hangversenysorozat közönségének. A fiatal zeneművész járja az országot, és 16 évesen virtuozitását mutatja be hangulatos koncertjein a zenekedvelőknek. A koncertek után szívesen beszélget az érdeklődőkkel, köztük azokkal a fiatalokkal, akik ezen a pályán szeretnének elindulni.

Herbályné Kalmár Irén

 

 

2019-12-03 14:33