Zongorajátékával a martfűi közönséget is elvarázsolta

Boros Misi évadnyitó hangversenyével vette kezdetét a Filharmónia Bérletsorozat Martfűn. Az ifjú zongoravirtuóz a Filharmónia Magyarország által tartós használatba adott Schimmel hangversenyzongorán játszott 2019. december 5-én a Művelődési Központban. A Filharmónia Bérletsorozatot a martfűi kulturális intézménnyel közösen szervező cég olyan helyekre kölcsönöz hangszereket, ahol aktív komolyzenei élet zajlik.A fiatal zeneművész járja az országot, és 16 évesen virtuozitását mutatja be hangulatos koncertjein a zenekedvelőknek. Az est folyamán többek között olyan Liszt műveket hallhattunk, mint például a Funerallies-t (Funeralt), amely Liszt életművének egyik legkiemelkedőbb darabja. Felcsendült a h-mol ballada, melyet jellegzetes Liszt-féle szerkesztéssel komponált a szerző.  Hallhattuk a Paganini etűdöt is, amelyet Paganini virtuóz játéka ihletett. Végül a Transzcendens etűdöt, azaz a Vad hajszát, amellyel egy teljes zenekar hatását és kombinációit kívánta megmutatni a maga hangszerén a zeneszerző.

A komolyzenei életnek nagy hagyománya van Martfűn. A város önkormányzata filharmónia bérlettel támogatja az általános- és a középiskolás diákokat, aminek eredményeként már ebben a korban is szeretettel fogadják a komolyzene több ágát. Martfű és a térség felnőtt közönsége szintén örömmel vesz részt minden évben a Martfűi Ünnepi Napok keretében a komolyzenei hangversenyeken, programokon.

A Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft-vel együttműködve indította útjára bérletsorozatát a 2019-20-as évadra, melynek köszönhetően világhírű művészek lépnek fel a martfűi színpadon.

2020. február 12-én Miklósa Erika koloratúrszoprán és Horváth István tenor, harmonikaművész közös hangversenyére, április 22-én a fiatal, tehetséges, nemzetközi versenyeket nyert akapella együttes, a Jazzation Énekegyüttes koncertjére várják városunk és a térség zenekedvelő közönségét.

Köszönet a rendezvénysorozat támogatásáért Martfű Város Önkormányzatának, a szervezői támogatásért pedig Mudrákné Kugler Mária kulturális szervezőnek, a Filharmónia Magyarország képviselőjének.

2019-12-11 14:37