Adventi Gála – Ajándék mozgásművészeti közösségeinktől

Városunk életében hagyomány, hogy a karácsonyt megelőző adventi időszakban ünnepi programsorozat indul útjára, amelyben a tánc is fontos szerepet kap. 2019. december 17-én a Művelődési Központban Adventi Gálára várták az itt élőket, ahol Martfű tehetséges tánccsoportjai mutatták be produkcióikat a közönség számára.A vendégeket Székácsné Tálas Gabriella köszöntötte szeretettel. – Ilyenkor advent idején törekszünk arra, hogy lelassítsuk lépteinket, hogy legyen időnk észrevenni a csodát, észrevenni egymást, hogy békével várhassuk az ünnepet. A ma fellépők műsora segítségünkre lesz ebben. Városunk kulturális intézményének igazgatóhelyettese Juhász Gyula: Karácsony felé című versével kívánt mindenkinek áldott, békés ünnepeket.

A Művelődési Központ és a város művészeti közösségeinek közreműködésével sokszínű, igazán remek előadásokat láthattunk, sok-sok tehetséges táncossal. Az egészen fiataloktól a felnőttekig, szinte minden korosztály képviseltette magát. Színpadra léptek a Modern Táncműhely, a Balance Művészeti Egyesület, a Damjanich középiskola 12. B osztálya, a Dalma Dance Klub, a Szilver Művészeti Iskola növendékei és a Street Feelings Break Csoport táncosai. A műsort a Martfű Néptáncegyüttes Ördöngösfüzesi táncok produkciója zárta.

Az idei évben is a balett, a néptánc, a társastánc és a break-tánc műfajait gyűjtötte csokorba az Adventi Gála, hogy gyönyörködjünk a gyermekek, a fiatalok és az alkotókedvű felnőttek meghitt hangulatot teremtő, karácsonyt idéző ajándékműsorában.

Székács Szidónia

Tovább a képekhez>>>

2019-12-18 16:58