Karácsonyvárás az óvodában

Hagyományainkhoz híven a Játékvár Óvoda és Bölcsőde Pedagógia Programjában fontos helyet foglal el az Adventi Innováció, melynek állomásaiként több ünnepi programon is részt vehettek a gyerekek és a szülők. Karácsonyi játszóházat, mese délelőtt terveztünk, megtekintettük a Városházán a feldíszített, nagy karácsonyfát.Karácsonyi játszóházunkban óvodásaink szüleikkel, testvéreikkel együtt eltölthettek egy kellemes délutánt az óvodában. Boldogan és lelkesen járták be az idei nevelési évben megújult és újra birtokba vett óvodánk öt csoportját, és vetették bele magukat a felkínált tevékenységekbe. Közben szinte észrevétlenül valósult meg a rendezvény célja, hiszen az óvodánkba járó gyermekek szülei megismerkedhettek más csoportokkal, beszélgethettek az ott dolgozó felnőttekkel.

A Munkácsy úti óvoda Cica-, Katica-, Pillangó-, Méhecske- és Csiga csoportjában a családok többféle kézműves tevékenységben vehettek részt a gyermekeikkel az ünnepi díszbe öltöztetett csoportszobákban. Készíthettek karácsonyfadíszeket, képeslapot, díszíthettek mézeskalácsot és narancsot. Nagy izgalommal és lelkesen készülődtünk mi is, az intézmény dolgozói, a karácsonyi kézműves délutánra, és közösen készítettük elő a szükséges eszközöket. A rendezvény sikerességét mi sem bizonyította jobban, mint a magas számú részvétel a szülők részéről és a csillogó szemű gyermekek, testvérek, szülők, akik büszkén vitték haza alkotásaikat.

A karácsonyi mese délelőttön Székácsné Tálas Gabriella és Kengyel Éva a Városi Gyermekkönyvtár munkatársai hangulatos mese előadásukkal, szép karácsonyi énekekkel varázsolták el a kicsiket és a nagyokat.  

Adventi programjaink zárásaként, közös séta alkalmával megtekintettük a Városházán felállított „Mindenki karácsonyfáját”, ahol az intézmény összes csoportja együtt ünnepelt. Zenére, közös énekléssel a gyerekek, az óvoda dolgozói, az érdeklődő szülők körbejárták a feldíszített karácsonyfát. A nagy és középső csoportosok tánccal is készültek, ami még vidámabbá tette programunkat. Boldog karácsonyt szaloncukor elfogyasztásával és meleg tea kortyolgatásával kívántunk egymásnak.

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde minden dolgozója boldog újévet kíván minden bölcsődés és óvodás kisgyermeknek és családjaiknak!

Maróti Katalin,
a Bóbita Munkaközösség vezetője

Tovább a 2019.12.18 - Óvodások Martfű karácsonyfájánál képgalériához>>>

Tovább a 2019.12.12 - Karácsonyvárás az óvodában képgalériához>>>

2020-01-08 10:12