Európai Mobilitási Hét - Martfű is dicséretben részesült

Elismerő oklevéllel díjazták Martfű Város Önkormányzatát a 2019-ben megrendezett Autómentes Nap szervezéséért és eredményes lebonyolításáért, amely az Európai Mobilitási Hét keretein belül jött létre, „Sétálj velünk!” címszóval.Azokat a hazai önkormányzatokat, amelyek a rendezvények szervezésében, valamint az állandó intézkedések indításában élen jártak és a legszorgosabb munkát végezték, az Innovációs és Technológiai Minisztérium külön elismerésben részesíti.

A Mobilitási Hét és Autómentes Nap célja, hogy az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére ösztönözze, az embereket pedig arra, hogy az autó helyett a kerékpározást, a gyaloglást vagy a közösségi közlekedési eszközöket válasszák.

Magyarország 18. alkalommal kapcsolódott be az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap nemzetközi rendezvénysorozatába, és több mint 290 hazai település részvételével, ismét dobogós helyen végzett.

Martfű immár 5. alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez, és a jövőben is fontosnak tartja ráirányítani a figyelmet a biztonságos és környezetbarát közlekedés, a fenntartható városi mobilitás megvalósítására, valamint a településen élők egészségének megóvására és komfortérzetének javítására.

A rendezvény szervezési feladatainak sikeres elvégzéséért és lelkiismeretes munkájáért Szekeres Mónika Gizella önkormányzati képviselőnek külön köszönetét fejezte ki a minisztérium Gépjármű-közlekedési és Vasút Szabályozási Főosztályának vezetője.

Innováció és Technológiai Minisztérium levele>>>

2020-01-08 16:28