Tehetséggondozás és a tánc szeretetének erősítése

A tehetséggondozás nagy értékeire építve kiemelten fontos, hogy már egészen fiatal korban segítsük és támogassuk a tehetséges gyermekek képességeinek kibontakoztatását, fejlesztését.Nemrég a modern tánc és balett területén sikerült együttműködést létrehozni a Magyar Táncművészeti Egyetemmel és a Táncpedagógusok Országos Szövetségével ­– számolt be Asztalosné Kocsis Enikő, a martfűi Művelődési Központ igazgatója. – Az egyetem szeretné népszerűsíteni ezt a művészeti ágat és segíteni a hallgatók fogadását, odafigyelnek a tehetséges táncosok művészeti munkába való beintegrálására.

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége ajánlott magas színvonalon működő művészeti együtteseket, csoportokat a részvételre. E szakmai értékelésen keresztül a martfűi Modern Táncműhely ifjú növendékei is bekapcsolódhattak a programba.

Első alkalommal - még az ősz folyamán - Tóth Nóra, a Modern Táncműhely művészeti vezetője és növendékei ellátogattak a Táncművészeti Egyetemre, ahol megismerkedtek az idősebb növendékek tanulmányaival, szakmai órákon vehettek részt, és kisebb műsorokat tekinthettek meg. A martfűi táncműhely művészeti vezetőjének beszámolója szerint már ez az egy látogatás is segítette a gyerekek további munkáját, inspirációt merítettek jövőbeni céljaik eléréséhez, és még inkább megerősítette bennük a tánc szeretetét.

Második alkalommal az együttest családbarát programra várták, utazási költségüket is támogatva: a tanítványok szüleikkel közösen tekinthették meg a december 7-i Diótörő című előadást a Táncművészeti Egyetem színháztermében. A szülőkkel közösen átélt előadás szintén nagy élményt jelentett a gyerekeknek – mesélte Asztalosné Kocsis Enikő.

A Művelődési Központ igazgatónője szeretné, ha az együttműködés folytatódna, célt és lehetőséget biztosítva azoknak a modern tánc és balett terén tehetséges gyermekeknek, akik ezen a pályán szeretnének majd érvényesülni.

Székács Szidónia

2020-01-17 14:24