Martfűi siker a szentpéterszegi Hurka- és Kolbásztöltő Fesztiválon

14. alkalommal rendezték meg a Hurka- és Kolbásztöltő Fesztivált a Hajdú-Bihar megyei Szentpéterszegen, ahol civil szervezetek és baráti társaságok versenyeznek. A legfinomabb hurka és kolbásztöltő cím elnyeréséért a Martfűi Gasztronómiai Egyesület 8 fős csapata is benevezett, akik sikeresen szerepeltek e kihíváson.A gasztronómiai fesztiválon 26 csapat mérette meg disznótoros különlegességeit, ahol a lelkes martfűi közösség kolbász kategóriában 3., hurka kategóriában pedig a 2. helyezést érdemelte ki. – Bohus László csapattagunk ízesítette a hurkát és a kolbászt is, persze mi is megkóstoltuk és véleményt mondtunk róla, de az ő fűszerezése alapján sikerült ezt a díjat megkapni – mondta Pásztor Lajos, a Martfűi Gasztronómiai Egyesület vezetője, egyben a martfűi Alföldi Kolbász- és Hurkatöltő Fesztivál szervezője.

A disznótor elhagyhatatlan kelléke a fogópálinka, melyeket szintén megversenyeztetnek a rendezők: a martfűi csapat ebben a kategóriában is kimagasló eredményt ért el.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által felajánlott fődíjat is sikerült bezsebelni: az összesített eredmények alapján a zsűri egy évre a Martfűi Gasztronómiai Egyesületnek ítélte oda a szentpéterszegi Hurka- és Kolbásztöltő Fesztivál vándorserlegét.

2020-02-14 14:44