Digitális munkarend az iskolákban, óvoda- és bölcsőde üzemeltetés - Folyamatos az egyeztetés a koronavírus elleni védekezés önkormányzatot érintő feladatairól

A martfűi általános és középiskolát is érintő, új, személyes megjelenést nem igénylő, tanmeneten kívüli, digitális munkarend gyakorlati megvalósításának támogatásáról valamint a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár működésének pénteki leállítását követően, más önkormányzati intézmények, a Játékvár Óvoda és Bölcsőde, a Gyermekvédelmi és Szociális Szolgálató Központ, illetve az intézmény kereteiben üzemelő iskolakonyha további működtetéséről is egyeztettek Martfű Város Önkormányzata és az érintett intézmények vezetői azon a megbeszélésen, amit 2020. március 14.-én szombaton 14 órára hívott össze dr. Papp Antal polgármester.A március 13. késő esti miniszterelnöki bejelentés alapján, a koronavírus elleni védekezés keretében létrehozott oktatási munkacsoport javaslata nyomán, március 16. hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket.

Az Oktatási Hivatal a mai napon (március 14.) módszertani ajánlást adott ki az oktatás megszervezésére, a koronavírus-járványban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarendre.

Az önkormányzat azon igyekszik, hogy az iskolák, valamint a szociális és gyermekintézmények hétfői intézményi működése a körülményekhez képest zökkenőmentes legyen.

Az óvoda és bölcsőde működtetése és más, az önkormányzat és intézményeit is érintő területen is további kormányrendeletek kihirdetése várható órákon belül, amelyeknek megfelelően hoz azonnali intézkedéseket az önkormányzat – tájékoztatott az egyeztetésen dr. Papp Antal.

Komolyan kell venni az ajánlásokat, a karanténba helyezést. A polgármester szerint fontos, hogy minden itt élő, különösen az önkéntes karanténban már érintett néhány martfűi is betartsa az operatív törzs iránymutatásait, ne veszélyeztessék városunk lakóinak egészségét!

Hatósági karanténban lévő martfűiről nincs tudomása az önkormányzatnak. Ez azért is fontos lehet a jövőben, mert a hatósági karanténnal érintett személyek ellátásáról, hozzátartozók híján, az önkormányzatnak kell gondoskodnia.

Az iskolák és az önkormányzati intézmények takarítása, fertőtlenítése folyamatos. Sajnos arra is fel kell hívni a figyelmet, hogy a kézfertőtlenítőket, papírtörlőket ne vigyék el. Ez a jelenség másokat is veszélyeztet, amely komoly szankciókat von maga után! – figyelmeztetett a polgármester.

Mindenkinek első a gyermekek egészsége. Rájuk és idős családtagjainkra is kiemelten figyeljünk ezekben a napokban!

Herbály Jánosné

2020-03-14 17:46