Lakossági tájékoztatás - A koronavírussal kapcsolatban dr. Papp Antal az alábbi óvintézkedéseket javasolja az itt élők érdekében megtenni:

Tisztelt Martfűiek!

Arra kérem Önöket, hogy a munkaidőn túl maradjanak otthon! Indokolt esetben, rövid időre, a legszükségesebb időtartamig (bevásárlás, egészségügyi ellátás) hagyják el otthonaikat. Kerüljék a társas érintkezést, és amint hazaértek, alaposan mossanak kezet!Kérem, hogy minden egyéb ügyintézést online, vagy telefonon tegyenek meg, és ahol lehet, online vagy bankkártyával fizessenek!

A koronavírus-járvány tömeges terjedésének megelőzésére fontos, hogy az idősek és betegek is lehetőleg maradjanak otthon, még a házi orvosi rendelőt is kerüljék el, hiszen ott általában sok ember van. Kérem, hogy az idősek és krónikus betegek különösen kerüljenek minden olyan helyet, ahol sokan vannak, kiemelten a zárt helyeket!

Kérem az ismerősöket, hozzátartozókat, szomszédokat, hogy az idős korosztályra figyeljenek oda, és segítsenek nekik a bevásárlásban, gyógyszervásárlásban. Amennyiben segítségre szorulnak, jelezzék felénk a +36 56 450-222/102-es számon.

Kérem, hogy fokozottan mossanak kezet, használjanak kézfertőtlenítőt, a gyakran használt eszközöket is fertőtlenítőszerrel töröljék át.

Javaslom a munkáltatóknak, hogy ha tehetik, rendeljék el a távmunkát, vagy szervezzék át a munkavégzéseket.

Tiltom valamennyi gyerek esetében a nyílt és zárt területen történő csoportos összejövetelt (bandázást), ennek fokozott ellenőrzését a Martfűi Polgárőr Egyesület és a rendőrség is végzi.

Valamennyi üzlettulajdonostól, üzemeltetőtől kérem, hogy fokozott óvatossággal járjanak el, tegyenek meg minden intézkedést a fertőtlenítés érdekében.

Valamennyi martfűitől higgadtságot, együttműködést, megértést kérek.

Dr. Papp Antal
polgármester

Lakossági tájékoztató letöltése>>>

2020-03-16 13:11