Elég az illegális építésihulladék-lerakásból!

Előzetes becslés szerint 80 tonnányi építési törmeléket, jórészt betonhulladékot helyeztek el illegálisan az elmúlt időszakban Martfűn, a Kövér majorban. Mivel veszélyeshulladéknak számító azbeszt pala is szennyezi a lerakott építési hulladékot, az önkormányzat feljelentését követően, a rendőrség bűncselekmény miatt indított eljárást.– Nagymennyiségű kőtörmeléket, építési, bontási anyagot raktak le ezen a területen. Az önkormányzat feljelentése alapján, a rendőrség már nyomoz az ügyben, amit a közterületi önkormányzati kamerák felvételei is segíthetnek. A vizsgálat a kisebb, a lakosság által lerakott hulladék mennyiségekre is kiterjed – tájékoztatott dr. Papp Antal.

Martfű polgármestere emlékeztet: a hulladék elszállíttatása hatalmas költséget jelent az önkormányzat számára, ezért nyomatékosan felhívja a szennyezők figyelmét, hogy ne rakjanak le illegálisan hulladékot ezen a területen!

– Az építkezés során nem lehet tétel egy több köbméteres hulladékgyűjtő konténer bérlésének összege. Egy öt köbméteres konténert jelenleg 52 ezer forintért lehet megrendelni.

Megdöbbenésemre, a COOP ABC-nél kihelyezett, az üveghulladék szelektív gyűjtésére szolgáló két konténert is építési - bontási hulladékkal töltötte tele valaki, így azok alja az ürítés során kiszakadt. Nem is tudjuk, hogyan és mikor, talán valamelyik emeletes házból hordták oda a több köbméternyi hulladékot – mondta el dr. Papp Antal, ezzel is ráirányítva a figyelmet az építési törmelékek illegális elhelyezésének elharapódzására.

Herbály Jánosné

2020-04-28 14:46