Újra indulhatnak a szakrendelések, magán egészségügyi ellátások Martfűn, az Egészségügyi Központban

2020. május 11-től kezdődően feloldotta a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet alapján az egészségügyi szakrendelések 2020. március 18-tól elrendelt szüneteltetését az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az egészségügyi ellátás új rendje tárgyú körlevelében.A szakrendelések, magán egészségügyi ellátások újraindítására Martfűn, a Dr. Zentay Márton Egészségügyi Központban is a közfinanszírozott egészségügyi ellátásokra vonatkozó feltételekkel megegyezően kerülhet sor. A szakrendelések lebonyolításának feltételeit teljes körűen, a minisztérium által közzétett szakmai anyagban meghatározottaknak megfelelően, az egészségügyi szolgáltatónak kötelessége az alábbiak szerint biztosítania:

kizárólag telefonos előjegyzés alapján történő betegfogadás,

az egészségügyi szolgáltató és a beteg kiemelt figyelme az egyeztetett időpontok megtartására, a várókban töltött idő és személyek számának minimalizálása,

a szakrendelőbe belépéskor a beteg hőmérsékletmérése,

a betegek közötti legalább 1,5 méter távolság biztosítása,

folyamatos fertőtlenítőszeres takarítás,

vírusölő hatású kézfertőtlenítő szer, szükség szerinti védőeszköz alkalmazása.

A szakrendelésre érkező betegeknek az Egészségügyi Központ épületébe egyenként történő be- és kiléptetésének biztosítása szintén a magán egészségügyi szolgáltatók feladata és felelőssége – tájékoztatott az érintett egészségügyi szolgáltatók számára 2020. 05.05-én küldött körlevelében dr. Papp Antal polgármester.

Az egészségügyi szolgáltatók elérhetőségei a Martfű Magazin 2020. januári lapszámának információs mellékletében vagy a www.martfu.hu önkormányzati honlap Önkormányzat/Dr. Zentay Márton Egészségügyi Központ menüpontjánál megtalálhatóak.

Herbály Jánosné

2020-05-07 15:58