A veszélyhelyzetet követően megtartotta első ülését a képviselő-testület

A márciusban elrendelt és júniusban visszavont, országos veszélyhelyzetet követően, 2020. július 16-án, csütörtökön tartotta első ülését Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.
Ebben a rendkívüli időszakban a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolta.Martfűn a bűnügyi fertőzöttség jóval az országos átlag alatt maradt 2019-ben is, a város továbbra sem tartozik a bűnügyileg fertőzött települések közé.

A képviselő-testület rendkívüli ülésén elsőként a település közbiztonsági helyzetéről és a Martfűi Polgárőr Egyesület tevékenységéről készült tájékoztatót fogadták el a képviselők.

A Szolnoki Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság tevékenységét és a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság városunkban végzett 2019. évi munkáját is pozitívan értékelte a képviselő-testület.

Az önkormányzat öt évre szóló kulturális stratégiájának elfogadására is ekkor került sor, amelynek megvalósításában továbbra is kiemelt szerep hárul a város az elmúlt években megújult közművelődési intézményére és az ott dolgozó, elhivatott munkatársakra.

Elfogadta a képviselő-testület az önkormányzat 2019. évi költségvetésének végrehajtásáról készült beszámolót, amelynek jelentős pénzügyi maradványa további önkormányzati beruházások alapjául szolgál.

Tájékozódtak a képviselők a Polgármesteri Hivatal sokoldalú, a változó jogszabályoknak folyamatosan nagy körültekintéssel megfelelő tevékenységéről, valamint az önkormányzat és intézményei belső ellenőrzési folyamatairól.

Sor került az önkormányzat 2020. évi pénzügyi tervétnek és a képviselő-testület munkatervének aktuális módosításaira is.

Döntött a testület a nyári szünidei gyermekfelügyelet biztosításáról, intézményi alapdokumentumok módosításáról, valamint az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekre vonatkozó pályázat benyújtásához szükséges önerő biztosításáról.

 Közbeszerzést ír ki az önkormányzat a Garzonház komplex épületenergetikai felújítására és az idősellátás nappali alapszolgáltatásainak fejlesztésére irányuló beruházásra.

Elfogadta a testület a civilszervezetek 2020. évi támogatására vonatkozó szakbizottsági javaslatot és a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, valamint a veszélyhelyzet idején hozott polgármesteri döntésekről szóló tájékoztatókat.

A folytatásban, már zárt ajtók mögött, közelgő állami ünnepünk alalmából, önkormányzati elismerések odaítéléséről is döntött a képviselő-testület a veszélyhelyzet utáni, első ülésén.

Herbályné Kalmár Irén

Tovább a képgalériához>>>

2020-07-27 10:45