Ismét légi kémiai szúnyoggyérítés Martfűn, augusztus 4-én

Az országos központi szúnyoggyérítés keretében, Martfűn újabb légi kémiai védekezésre kerül sor 2020. augusztus 4-én, a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában. Tartaléknapok: augusztus 5-6.Magyarország Kormánya elrendelte az ország területén történő csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és a lebonyolításra a Szerocor Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.

A Szerocor Konzorcium tájékoztatása alapján a lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a szakértők által meghatározott területeken. Egyes területeken, a népegészségügyi hatóság külön engedélyével, légi kémiai szúnyogirtás is történhet.

A biológiai gyérítés során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

2020-07-31 14:17