Térzene programok a kultúra iránti elkötelezettségért

Végéhez ért a Filharmónia Magyarország és a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében megvalósult TérZene Program. A júniusban és júliusban zajló rendezvénysorozat célja, hogy minél több helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene, népszerűsítve a komolyzenét, így parkokban, zenei pavilonokban, köztereken közösségi élménnyé válhassanak a klasszikusok.A TérZene koncertek keretében ismert hazai és nemzetközi hírű előadók látogattak el Martfűre, akik színvonalas, műfajában és zeneiségében is változatos előadásokkal varázsolták el a közönséget. Városunkban köszönthettük Horváth Istvánt és Kriszta Kingát, a quARTist együttest, Szalkay Dávidot és a Jazzformers Kvartett-et, Farkas Ferenc Fúvósötösét, fellépett a Tisza Kvintett, hallhattuk a Zűrös Banda koncertjét, a ClassFolk Jazz Kvartett előadását és a Szimfonik Harsona Együttest.

– A nyáresti koncertek a vártnál is népszerűbbek voltak. Hétről-hétre várta a közönség az igényes zenei programokat. Folyamatosan érdeklődtek, figyelték plakátjainkat, elektronikus felületeinket – mondta Asztalosné Kocsis Enikő. A Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója szerint szerették a koncertek kötetlen hangulatát, plédeken is ültek, sétálók, kerékpárosok és motorosok is megálltak élvezni a műsort. Volt, aki a rendezvény után autóval átment a következő koncerthelyszínre, hogy újra meghallgassa az előadást.

Idén 70 éves Martfű, így a rendezvénysorozat nagyszerű lehetőség volt arra, hogy egy zenés várostörténeti barangolással összekapcsoljuk a koncerteket – árulta el Asztalosné Kocsis Enikő. – Hétről-hétre új helyszínekre vittük a programokat, ahol a koncert bevezetőjében röviden bemutattuk azt a városrészt és annak történelmét, ahol éppen a TérZene koncert zajlott.

A közönség tapssal és elismerő szavakkal köszönte meg az értékes műsorokat, amely bizonyítja, hogy ezek a koncertek kivételes fontossággal bírnak, a megszokottól eltérően ugyan, de mégis a kultúra iránti elkötelezettséget erősítik.

Szervezésileg is minden rendben volt, munkánkat önkéntesek és a Településüzemeltetési ágazat munkatársai is segítették – értékelte a projektet városunk kulturális intézményének vezetője, hozzátéve – nagyon örülnénk, ha lehetőségünk lenne újra befogadni a rendezvénysorozatot. Várjuk a folytatást!

Székács Szidónia

Tovább a 2020.07.25 - TérZene koncertek Martfűn VIII - Szimfonik Harsona Együttes képgalériához>>>

Tovább a 2020.07.18 - TérZene koncertek Martfűn VII - ClassFolkJazz együttes képgalériához>>>

Tovább a 2020.07.04 - TérZene koncertek Martfűn V - Tisza Kvintett képgalériához>>>

Tovább a 2020.06.27 - TérZene koncertek Martfűn IV - Farkas Ferenc Fúvósötös képgalériához>>>

Tovább a 2020.06.20 - Térzene koncertek Martfűn III - Szalkay Dávid és a Jazzformers kvartett képgalériához>>>

Tovább a 2020.06.13 - TérZene koncertek Martfűn II - quARTist képgalériához>>>

Tovább a 2020.06.06 - TérZene koncertek Martfűn I - Horváth István, Kriszta Kinga képgalériához>>>

2020-08-04 10:41