Martfűi Ünnepi Napok, 2020. augusztus 14. - 23.

A Martfűi Ünnepi Napok rendezvénysorozat keretében számos értékes programot kínál Martfű az itt élőknek és az idelátogatóknak. Martfű Város Önkormányzata és a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár szeretettel várja az érdeklődőket kulturális programsorozatára 2020. augusztus 14. és 23. között.Augusztus 14-én, az eseménysorozat nyitóakkordjaként, Berényi Gyuláné festő, Darmo Éva ékszer- és textiltervező és Szamecz Béla festő Összhang” című közös kiállítására várják az érdeklődőket a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár galériáján. A tárlatot megnyitja Révi Norbert szobrászművész.

Augusztus 15-én, 12 órakor XXV. Országos Rejtvényfejtő Verseny a Művelődési Központban.  A házigazda hagyományosan a Martfűi Rejtvényfejtő Klub és a Martfű Városi Könyvtár.

Augusztus 18-án 17 órától a „KI-KICSODA MARTFŰN” könyv bemutatójára várják az érdeklődőket a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár pódiumtermébe.

Nemzeti Ünnepünk és Államalapító Szent István királyunk tiszteletére, az augusztus 20-i program 9 órakor Ünnepi Istentisztelettel veszi kezdetét a Református Templomban.

10 órakor az Önkormányzat Ünnepi Megemlékezésére várják a vendégeket a Művelődési Központ színháztermébe, ahol ünnepi beszédet mond dr. Papp Antal, városunk polgármestere és átadja Martfű Város önkormányzati elismeréseit. Az eseményt a 65 éves Martfű Néptáncegyüttes fellépése színesíti. Az ünnepi rendezvény díszmenettel és a Szent István szobor megkoszorúzásával folytatódik, majd a felújított városháza ünnepélyes átadása következik.

15.30-kor ökomenikus új kenyérszentelés a Szent István téren, majd 16 órától ünnepi szentmise kezdődik a Szent Tamás-templomban.

Az ünnepi napok keretében sporteseményekre várja az érdeklődőket a Martfű Városi Sportegyesület: augusztus 21-én RACKETLON Amatőr Országos Bajnokságra, augusztus 22-től 23-ig F. Nagy Géza Amatőr Tenisz Emlékversenyre.

A város hagyományos rendezvényeiben új elemként, augusztus 22-én és 23-án a Martfű Néptáncegyüttes kalotaszegi tánctanulásra hívja az ország minden részéről a néptánckedvelőket, kiemelt táncpedagógusokkal és ismert népzenészekkel. Az esti táncházon az itt élők is betekinthetnek a néptánc rejtelmeibe.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit a programokra!

 

2020-08-11 14:29