Közélet

A helyi és környékbeli nyugdíjas közösségek ünnepei között, szeptember 14. verőfényes péntek délutánján ezúttal az Idősek Világnapja alkalmából találkoztak, szórakoztak a ,,szépkorúak”. A hangulat és a nagyszámú részvétel ismét jó példával elöl járva mutatta meg, ez a korosztály is igényli, sőt élteti is a szívet-lelket feltöltő alkalmakat. 

tovább»


2018-09-18 15:38

Városunk ma már nyugdíjas éveiket töltő korábbi pedagógusai, Bozorádi Jánosné és Szécsényi Istvánné több évtizede vették át pedagógiai diplomájukat. Arany és gyémánt diplomájuk alkalomból, az augusztus 20-i városi ünnepség részeként, őket is köszöntötték önkormányzati vezetőink.

tovább»


2018-09-13 16:13

Az időjárás is kedvezett, a halak is jól kaptak, ismét sikeres volt az ÖrökZöld Tisza Horgászverseny. A fesztiválhelyszínül szolgáló vízi színpad mögötti Termál tó egyre népszerűbb a horgászok körében. Az augusztus 18-án, szombaton zajló versenyen a tó 32 horgászhelyén 28 versenyző indult a legjobbaknak járó kupákért.

tovább»


2018-09-13 15:43

Ünnepélyes keretek között, a Megyeházán vehették át kitüntető díjaikat dr. Zentay Márton és a Deszán Kft. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat augusztus 20-hoz kapcsolódó ünnepi ülésén, az ilyenkor hagyományos díjátadáson idén harmincnyolcan kaptak megyei díjat, további nyolcan kitüntető címet.

tovább»


2018-09-13 13:57

Két estén át szólt a rockzene a MagasFüvesPart Martfűi Fesztiválon. A Martfűi Ifjúsági Csoport szervezésében tizenöt zenekar lépett fel, köztük a KIES, akikre a legtöbb néző kíváncsi volt, de szinte mindegyik zenekar idevonzotta a rajongótáborát. A martfűi zenészek közül a My Father Knows rendszeres fellépője a MagasFüvesPart fesztiváloknak, és a Sunset Limitednek is van martfűi tagja. 

tovább»


2018-08-29 12:38

Az államalapításra és államalapító Szent István királyunkra emlékeztünk Magyarország nemzeti ünnepén és hivatalos állami ünnepén, augusztus 20-án, Martfűn. A városi megemlékezések Ünnepi Istentisztelettel vették kezdetüket, majd a városi ünnepi megemlékezéssel, önkormányzati elismerések átadásával és koszorúzással folytatódtak, délután pedig, hazánk fővédőszentjének tiszteletére, ökumenikus újkenyér szenteléssel zárultak.

tovább»


2018-08-28 15:11

”Színes kultúra, ÖrökZöld élményekkel” – e mottó jegyében hívta szórakozni látogatóit Martfű ÖrökZöld Tisza Fesztiválja, mely a térség egyik népszerű nyári rendezvénysorozataként ez alkalommal is sokszínűségével, hangulatos helyszínével és sztárfellépőivel várta vendégeit a Termál SPA vízi színpada köré. A Martfűi Ünnepi Napok keretében hetedik alkalommal megrendezett, közel harminc programon, a szervezők örömére, ezen a nyáron több mint  tizenkétezer látogató vett részt, a  szórakozók között egyre több külföldi vendéggel. 

tovább»


2018-08-27 14:30

Idén 21. alkalommal rendezték meg Martfűn a Tisza Kupa Egyéni Országos Rejtvényfejtő Versenyt, augusztus 11-én a Városi Művelődési Központ és Könyvtárban. Ez a szám híven tükrözi, hogy évtizedek óta kedvelt helyszín településünk.

tovább»


2018-08-22 12:34

A huszonöt éves fennállásához közeledő Kárpát-medencei Magyarság Művelődési Kör idei júliusi kirándulása ismét hatalmas élményben részesítette a résztvevőket. Szántó Mária egyesületi vezető az utifüzetünk ajánlását a következő gondolatokkal kezdte: „Ebben az évben olyan helyekre utazunk, amelyek egy átlagos turista számára nem igazán népszerűek és látogatottak. Mi azonban nem vagyunk átlagos turisták, mi pontosan azokat a helyeket keressük, amelyek az avatatlan szemek elől elrejtettek. Ezeknek a helyeknek a felkeresése erőfeszítést kíván, de miután elértük és megcsodáltuk, elégedetten nyugtázzuk, hogy megérte a fáradságot.” Nem is történt ez másként, mint ahogy azt Marika ígérte.

tovább»


2018-08-22 09:50

Kedves martfűiek, fesztiválunk leendő vendégei!

Martfű Város Önkormányzata és a Martfű Termál Spa már hetedik alkalommal hív szórakozni a Martfűi Ünnepi Napok keretében az ÖrökZöld Tisza Fesztiválra.

tovább»


2018-08-16 13:46

Az természetes volt, hogy 2018-ban is lesz Városszépítő tábor, amelyet a Martfűi Városszépítő Egyesület szervez már negyedik alkalommal. Általában 12-15 általános iskolásnak, olyanoknak, akik egy kis munkától sem ijednek meg, és szeretik a természetet. Az idén voltak IKSZ-es diákjaink, akik az érettségihez szükséges 50 óra megszerzéséért jöttek. Örültünk nekik! És örültünk a testvérpárjainknak és a kicsiknek, az elválaszthatatlan barátoknak, a visszajáróknak (negyedszerre), az újaknak. Azaz mindannyiuknak.

tovább»


2018-07-19 13:20

Az természetes volt, hogy 2018-ban is lesz Városszépítő tábor, amelyet a Martfűi Városszépítő Egyesület szervez már negyedik alkalommal. Általában 12-15 általános iskolásnak, olyanoknak, akik egy kis munkától sem ijednek meg, és szeretik a természetet. Az idén voltak IKSZ-es diákjaink, akik az érettségihez szükséges 50 óra megszerzéséért jöttek. Örültünk nekik! És örültünk a testvérpárjainknak és a kicsiknek, az elválaszthatatlan barátoknak, a visszajáróknak (negyedszerre), az újaknak. Azaz mindannyiuknak.

tovább»

2017-07-19 13:20

2018. július 9-13.

Néprajzi ismereteket átadó mesés, játékos napközis tábort szervezett a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény és a Városi Könyvtár. Tematikus táborunk foglalkozásait a Pécskői család néprajzi és kerámiagyűjteményére alapoztuk. Régi vágyunk volt ilyen módon is életre kelteni a kiállítást.

tovább»


2018-07-18 16:41

Augusztus 18-án Majka & Curtis koncert várja közönségét, de számos más zenei műfaj is felcsendül Martfű négynapos ÖrökZöld Tisza Fesztiválján. Az ingyenesen látogatható augusztusi rendezvénysorozat már hetedik alkalommal hívja szórakozni a martfűieket és a környéken élőket a gyönyörű Tisza-parti fesztiválhelyszínre.

tovább»


2018-07-05 17:42

Városunk önkormányzata évről-évre szeretettel és tisztelettel köszönti Martfű 90. életévüket betöltő lakóit. E különleges születésnap alkalmából Balogh Sándorné Julika néninél 2018. június 22-én kopogtatott az önkormányzat képviseletében dr. Papp Antal polgármester és Hegedűsné Blaskó Anikó aljegyző, Gesztenye sori otthonában látogatva meg őt.

tovább»


2018-07-03 10:04

25 éves jubileumát ünnepelte a martfűi Hallássérültek Klubja 2018. június 12-én, a Művelődési Központban. A Siketek és nagyothallók napja alkalmából, hagyományosan a martfűi klub rendezi évek óta a megyén kívülről is idelátogató társszervezetekkel közös megyei megemlékezést, ez alkalommal a klub negyedszázados fennállását is ünnepelve.

tovább»


2018-07-02 16:36

Czapár Boriszláva középfokú tanulmányait Szolnokon, idegenforgalmi és két tannyelvű angol középiskolában kezdte, majd a szentesi gimnázium irodalom - dráma - média tagozatán fejezte be. Innen egy angliai egyetemre vezetett az útja, Essex-ben tanul filmet és irodalmat, kiemelten forgatókönyvírást és filmelemzést. Két éve tartó egyetemi élete, az Erasmus program keretében, berlini egyetemi évvel folytatódik, a német fővárosban is irodalmat és filmet tanul. Az egyetemet jövőre fejezi be, de a fő célját, hogy külföldön tanuljon, és hogy sokat utazzon, már elérte.

tovább»


2018-06-29 14:04

A Martfűn élőket is évről-évre megajándékozza gyönyörű természeti jelenségével a Tisza folyó. Az idén a megszokottnál korábban lehetett megfigyelni az első kérészeket a Tiszán. Szeretettel invitáljuk Önöket, tartsanak velünk, gyönyörködjünk együtt a Martfű Média kétperces filmjével e násztánc páratlan jelenségének pillanataiban!

tovább»


2018-06-29 12:15

Martfűn sok összetartó közösség van, akik nemcsak közösségen belül, hanem egymással is szoros kapcsolatra törekszenek. A kistérség környező településeivel is együtt gondolkodnak, együttműködnek. Városunk ilyen összetartó közössége a Martfűi Kossuth Nyugdíjasklub, amely 2018. június 8-án tartotta hagyományos Tiszazugi Nyugdíjas Találkozóját.

tovább»


2018-06-14 16:12

Minden program, játék és finomság a gyerekek örömét szolgálta a Játékvár Óvoda és Bölcsőde vidám, gyermeknapi rendezvényein. Ezek a nyári szünetet nyitó hagyományos ovis programok a játék örömén túl azt a célt is szolgálják, hogy a nevelési intézmény más-más tagóvodájába járó gyerekek találkozhassanak, ismerkedhessenek egymással.

tovább»


2018-06-13 15:42

Május végén lezárult a Martfű Magazin 2018. évi „Fejtse meg és üdüljön a Balatonnál” rejtvényjátéka. Egy szerencsés nyertes másodmagával egy hetet tölthet az önkormányzat üdülőjében, Fonyód-Bélatelepen, és más értékes nyeremények is gazdára találtak a június 6-án, dr. Papp Antal polgármester közreműködésével a Polgármesteri Hivatalban megtartott sorsoláson.

tovább»


2018-06-06 13:13

Bár nem gyermekkori álma volt, ma már semmiképp nem választana más hivatást városunk ifjú tűzoltója, aki rátermettségét és elhivatottságát bizonyítva tűzoltó versenyeken is megméretteti magát. A 32 esztendős Handzsuj Mihály címzetes törzszászlós legutóbb a május 19-én Ausztriában megrendezett „A legkeményebb tűzoltó” elnevezésű rangos Siegendorf-i  nemzetközi versenyről, a Toughest Firefighter Austria (TFA)-ról  tért haza kiváló eredményekkel. A négy versenyszámból álló erőpróbán saját kategóriájában az első helyet szerezte meg, csapatban szolnoki társaival a harmadik, összesítettben pedig 113 versenyző közül a hatodik helyen végzett.

tovább»


2018-06-05 12:54

Önkormányzati Elismerő Oklevélben részesült a Martfűi Hallássérültek Klubja a klub megalakulásának 25. évfordulója alkalmából, a közösség több évtizedes eredményes tevékenységének elismeréséül.

tovább»


2018-05-30 13:25

Utazó vidámparkja mellett fesztivál fellépőket is hozott Martfűre Greznár Attila május utolsó hétvégéjén, sokszínű szórakoztató programjával a gyermeknapot ünneplő helyi és környékbeli családoknak is sok élményt kínálva. A gyermekek örömét szolgálta a játszóház is, ahol a fesztivál másik házigazdája, a martfűi önkormányzat szervezésében sok játéklehetőség, kézműves program, és ajándék is várta a gyermeknap ünnepeltjeit.  A mindig népszerű népi fajátékokról ezúttal is a Városi Szabadidős Kör tagjai, a játszóház programjairól pedig a Művelődési Központ munkatársai gondoskodtak.

tovább»


2018-05-30 12:08

Az egészségtudatos martfűi látogatók között az idén sok fiatal is résztvevője volt az Egészségnap programjainak, melyet május 12-én már 10. alkalommal szervezett meg Sinkáné Szőke Ilona, az egészség megőrzésének helyi „nagykövete”, aki ötletével és segítő szándékával egy olyan népszerű egészségmegőrző eseménysorozatnak teremtett hagyományt városunkban, melyre talán ő maga sem gondolt az elején.

tovább»


2018-05-22 15:31