Elkezdődik „A Martfűi Egészségház bővítése és a járóbeteg-szakellátás komplex fejlesztése”

A vállalkozói szerződés aláírását követően, szeptember 10-én megkezdi az Egészségház bővítését, energetikai felújítását a Csüllög és Társa Kft., a közbeszerzési eljárás nyertese. Az épület bővítése, a liftakna kialakítása, a nyílászárók cseréje és a fűtésrendszer korszerűsítése során az egészségügyi intézmény működésének biztosítása a beruházó és az ott dolgozók részéről egyaránt nagy gondosságot, folyamatos szervezőmunkát igényel, és a betegek türelmére is nagy szükség lesz az elkövetkező hónapokban.Az Egészségház alapterületének funkcionális bővítésére, energetikai szempontokat is érintő felújítására, teljes körű akadálymentesítésére, a gyermekorvosi-, iskolaorvosi- és védőnői szolgálat Egészségházba való beintegrálására,  valamint a járóbeteg-ellátás eszközrendszerének modernizálására, új orvosi eszközök beszerzésére az ÉAOP-4.1.2/A-12-2012-0005-a pályázat keretében Martfű Város Önkormányzata 58.963.496 Ft támogatást nyert.

A közbeszerzési eljárás lefolytatását követően, szeptember 5-én írta alá a beruházásra vonatkozó vállalkozói szerződést Csüllög János Attila, a Csüllög és Társa Kft. ügyvezetője, valamint dr. Kiss Edit, Martfű város polgármestere. A szerződésben foglalt munkák vállalkozási díja nettó 44,1 millió forint.

- A közbeszerzési kiírás kritériumainak maradéktalanul megfelelő pályázatot benyújtó vállalkozóval kötöttünk szerződést az Egészségház bővítésére. Igyekszünk martfűi vállalkozókat bevonni a pályázatos kivitelezési lehetőségekbe, az önkormányzati beruházásokba - hangsúlyozta a szerződés aláírásakor dr. Kiss Edit polgármester.

A szerződés aláírását követően a vállalkozó azonnal megkezdte az egyeztetést az intézmény vezetőjével a munkálatok ütemezéséről.

- Várhatóan a liftakna földmunkáival, az új épületrész kialakításával kezdünk. Az új nyílászárókat is megrendeljük. Az ablakok legyártását követően az emeleten kezdjük azok cseréjét, majd a földszinten folytatjuk. A munkát úgy szakaszoljuk, hogy a lehető legkevesebb zavar keletkezzen az egészségügyi ellátásban. Hétvégenként is dolgozni fogunk, mert különösen a nyílászárók cseréje nagy kosszal, porral jár. Az építkezés miatt ideiglenesen a bejáratot is más helyen kell kialakítani - tájékoztatott a beruházás várható menetéről Csüllög János Attila.

A tervezett átalakítás során beépítik az épület középső földszinti nyitott részét. A két épületszárny között épül fel a gyermekorvosi rendelőhöz szükséges váró és vizesblokk, 56 m2 alapterülettel.

A földszinti elavult kazánház helyett új kazánházat alakítanak ki a pince szinten, energiatakarékos kondenzációs fali kazánokkal. A beruházás részeként a meglévő épületgépészeti rendszereket bővítik vagy felújítják.

Az épület keleti szárnyának földszintjén, a jelenlegi kazánház helyén lesz az új gyermekorvosi rendelő. A nyugati szárny emeletén, a meglévő irodák és teakonyha helyén alakítják ki a védőnői szolgálat helyiségeit.

Az emeletre való akadálymentes feljutást a szinteket összekötő bővítményként épülő új lift biztosítja.

Négy parkoló kialakítására is sor kerül az épülethez tartozó telken, amelyek új útcsatlakozást nem igényelnek.

A munkálatok szeptember 10-én kezdődnek. Az egészségügy-történeti eseménynek számító beruházás befejezési határideje május 31.

Herbály Jánosné

2013-09-09 20:13