Összefogással szépülnek városunk parkjai, közterei

Közös környezetszépítő akciójuk keretében virágágyásokat gyomláltak, metszettek a Heineken Hungária Zrt. munkatársai és a Martfűi Városszépítő Egyesület tagjai 2016. október 22-én, szombaton. 25-én kedden pedig, a Martfűi Sörgyárat is üzemeltető multinacionális cég támogatásával és a Kossuth Úti Nyugdíjasklub tagjainak közreműködésével, négyszáz cserjét ültettek köztereinken a városszépítők.– A Heineken által szervezett első Martfűi Sörfesztivál bevételét egy olyan helyi civil szervezetnek szerettük volna adni, akiket a fesztivál résztvevői választanak ki. A helyszíni szavazást a Martfűi Városszépítő Egyesület nyerte. Az ebből az összegből vásárolt cserjéket, növényeket ültettük volna el ezen a napon az egyesülettel közösen – tájékoztatott Gebri Anna, a cég kommunikációs szakembere. – Fontos, hogy a helyi közösségeket támogassuk. Mindkét gyárunkban, Sopronban és Martfűn is figyelmet fordítunk arra, hogy ahol a gyárunk található, az a város, az a környezet fejlődjön. Ne csak a kötelező adózási formákkal járuljunk hozzá a város bevételeihez, hanem ha van rá lehetőség, akkor közösségi munkákban, önkéntes programokban is részt vegyünk, támogassuk a helyi alapítványokat, szervezeteket. Szeretnénk, hogy azok a dolgozóink, akik itt laknak a környéken, szép városban, szép környezetben élhessenek – hangsúlyozta a vállalati kapcsolatok specialista.

Minden évben csatlakoznak a növényolajgyár önkéntes szemétszedő akciójához is, ami családi program, emellett érzékenyítés, környezetvédelmi felfogásra, szemléletre nevelés is egyben.

A nagy sár miatt szombaton a cserjeültetés elmaradt, de a Városszépítő Egyesület talált más szépíteni valót. Ezúttal a Szolnoki úti virágágyások aktuális őszi munkálatait vették sorra a sörgyár önkéntesei és a városszépítők.

A cserjeültetés keddre maradt, amikor is a Városszépítő Egyesület mellett a Kossuth Úti Nyugdíjasklub tagjai szorgoskodtak a Művelődési Központ körüli, kipusztult sövényrészek pótlásán, a szervezők által előkészíttetett gödrökbe rendezve a sok száz növényt.

Azóta az öntözésről is gondoskodott a természet, így remélhetjük, hogy a Heineken támogatásának és a most megvalósult közös környezetszépítő akciónak köszönhetően, tovább szépülnek városunk parkjai, közterei.

Herbály Jánosné

Tovább a 2016.10.22 - Együtt Martfűért - A Heineken Hungária Zrt. és a városszépítők közös akciója képgalériához>>>

Tovább a 2016.10.25 - Cserjeültetés - Martfű Városszépítő Egyesület, Kossuth Nyugdíjasklub képgalériához>>>


2016-10-26 15:09