Nem csak a híre, de a közönsége is egyre nagyobb - Magas Füves Part Fesztivál

Idén második alkalommal rendezték meg a martfűi kezdeményezésű Magas Füves Part könnyűzenei művészeti fesztivált. A szervező Martfűi Ifjúsági Csoport egyesület munkájának köszönhetően az ez alkalommal kétnapossá avanzsáló fesztivál 10 zenekar koncertjével várta az érdeklődőket június utolsó előtti hétvégéjén, a martfűi Kikötő téren.A helyszín is változott, hiszen 2016 nyarán a művelődési központ mögötti parkos rész adott otthont és árnyékot a látogatóknak, idén viszont leköltöztünk a Tisza partra. Itt nagyobb volt a helyünk, és remélem nem zavartuk a lakóközösségeket.  Szerencsére ide is kitaláltak az érdeklődők.

Volt értelme kétnaposra szervezni a „Magas Füves Partot”, így jobban lehet csoportosítani a zenekarokat.  Kettéosztottuk a fellépőket, és "súlyosság" szerinti növekvő sorrendbe tettük.

Első nap volt akusztikus koncert a martfűi Rongyszőnyegtől, experimentális élményeket hozott Kecskemétről a Korbian knot, megnézhettünk egy jó blues koncertet és hallhattunk hatalmas dalokat is a tiszakécskei Spontán Blues Band-től.  Fellépett a szolnoki Jazzrock zenekar, az Új Gordius és végül az óbudai Döbbenet zenekar döbbentett meg.

A második nap már inkább szólt a zúzásról. A szintén martfűi My Mother Knows, a budapesti Billog és Gyilkos zenekar, majd pedig a cibakházi Climax zenekar fokozatosan tépte le a fejünket.

Jó volt így, mert első nap családokat is láttunk babakocsival, gyerekek szaladgáltak (legközelebb hívunk vattacukrosokat isJ), másnap meg jöttek a feketepólósok.

Sokan eljöttek mindkét nap, bár fesztiválszervezésből még van mit tanulnunk, de minden évben megcsináljuk a házi feladatot, és jövőre újra vár mindenkit a Magas Füves Part!

Köszönjük a támogatóknak, Martfű Város Önkormányzatának, a Vianzo szerviznek, a Compnet kft-nek. Köszönet a Művelődési Központnak a segítségért. Köszönjük minden fellépő zenekarnak, hogy eljöttek és támogatták ezt a pici, de növekvő fesztivált, és persze mindenkinek, aki eljött és szórakozott.

Jövőre találkozunk! 

                                            Papp Gergő elnök

                                            Martfűi Ifjúsági Csoport

Fotók: Zulaya Kurojin

Magas Füvespart képgaléria I. nap (külső oldal) >>>

Magas Füvespart képgaléria II. nap (külső oldal) >>>

2017-07-04 12:28