Térfigyelő kamerák új helyszíneken

A térfigyelő kamerarendszer további bővítéséről döntött a képviselő-testület a város közbiztonsága érdekében. Hat helyszínen telepítenek újabb kamerákat, amelyek így összesen Martfű tizenhét kiemelt területének megfigyelését teszik lehetővé.A város közigazgatási területén lévő térfigyelő kamerarendszer helyszíneinek jóváhagyására és új helyszínek kijelölésére vonatkozó előterjesztést a 2017. november 30-i ülésén fogadta el a képviselő-testület.

A Kérész út, a Május 1. út, a Gesztenye sor, a Piac tér, a Szent István tér, a Mandula út, a Tisza-parti töltés, a Földvári út, a Rákóczi út, a Szolnoki út két bevezető szakasza valamint a Zsófia halom út két pontján túl kamerát helyeznek el a Tisza Ipartelep mindkét portájánál, a Kérész út végén, a Kövér majorban és a Május 1 út azon részén, ahol a kültéri fitness eszközöket telepítették.

Jogszabály alapján közterületen, közbiztonsági illetve bűnmegelőzési célból bárki számára nyilvánvalóan észlelhető módon elhelyezhetőek térfigyelő kamerák. A képfelvevő elhelyezéséről valamint a képfelvevővel megfigyelt közterület kijelöléséről a képviselő-testület dönt.

A város közbiztonsága és a bűnmegelőzés érdekében 2012-ben Martfű négy beérkezési pontjára szereltetett fel térfigyelő kamerákat az önkormányzat, melyek működtetésére, használatára együttműködési megállapodást kötött a testület a JNSZ Megyei Rendőr-főkapitánysággal.

Pályázati forrás bevonásával még abban az évben tovább bővült a térfigyelő kamerarendszer, új megfigyelőpontok kialakításával Martfű belterületén, hét helyszínen, kilenc kamerával.

A képviselő-testület által most elfogadott új kamerák elhelyezésével a JNSZ Megyei Rendőr-főkapitánysággal kötött együttműködési megállapodás felülvizsgálatára, bővítésére is sor kerül.

Herbály Jánosné

2018-01-09 15:36