Átvette kulturális díját a martfűi metálzenész

A képviselő-testület 2018. február 22-i ülésén vette át kultúra napi városi kitüntetését Lipák Péter Martfűről elszármazott, Budapesten élő és alkotó zenész, aki ikergyermekei születése miatt nem tudott jelen lenni a Magyar kultúra napja alkalmából rendezett, január 19-ei városi ünnepen. A rangos elismerést, „Martfű Város Kulturális és Művészeti Díját” dr. Papp Antal polgármester nyújtotta át a zenei pályafutását városunkban indító Lipák Péternek, az Effrontery zenekar alapítójának, vezetőjének.

A metál zenét játszó 17 éves formáció Magyarország legelismertebb zenekarai közé tartozik. Számos külföldi, többek között Észak- és Dél-Amerikai fesztiválokon és klubokban zenélnek.

A városunk életében végzett kimagasló kulturális munkát elismerő díjért Lipák Péter köszönetét fejezte ki a város vezetőinek, kiemelve gyermekkorát meghatározó martfűi zenei tanulmányait és két martfűi zenésztársa, Kovács László és Filák Zsolt szerepét. Úton harmadik nagylemezükkel folytatást és martfűi koncerteket ígért, ezzel is meghálálva szülővárosa megbecsülését.

Magyar Mária

2018-02-28 11:58