Nagyteljesítményű mosogatógép az iskolakonyhán

Új, átadó rendszerű, alagutas mosogatógép segíti az iskolakonyha dolgozóinak munkáját december elejétől. Az önkormányzat támogatásával megvásárolt és beüzemeltetett berendezés kimondottan arra szolgál, hogy az evőeszközöket, poharakat és a tányérokat tisztára mossa, fertőtlenítse és meg is szárítsa.Az első időszak tapasztalatai kedvezőek, a konyha munkatársai nagy örömmel fogadták az új mosogatógépet, amely a munkaszervezést is jelentősen könnyíti.

A Martfű Város Önkormányzata Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ közétkeztetés szakmai egységeként működő konyha nagyteljesítményű mosogatógépét örömmel mutatta meg Bali Gábor élelmezésvezető, az iskolakonyha vezetője.

Az alagutas mosogatógép egyik oldalán egy ember szedi le a szennyes edényeket az ablakból, berakja egy erre kialakított kosárba, az végigmegy a rendszeren, meghatározott magas hőfokon vegyi anyagot adagol hozzá, átmossa, fertőtleníti, és szép lassan átküldi a kivevő oldalra, ahol teljesen higiénikus, fertőtlenített edényzet jön ki. Ez a technológia, a magas hőmérsékletű víz abszolút száraz felületet eredményez, ami fontos ahhoz, hogy amikor összerakásolják az edényeket, tisztán, szárazon tudják a porciózásra előkészíteni.

– A közel négymillió forintos gép beüzemelése sem volt kis munka; ki kellett hozzá alakítani áramvezetéket, be kellett kötni a szennyvíz vízvezeték rendszerbe – tudtuk meg Gonda Lajosnétól, a konyhát üzemeltető szolgáltató központ vezetőjétől.

A praktikus, gyors, nagyteljesítményű, modern gép hatalmas mennyiséget képes egy órán belül elmosogatni, bőven lefedve azt az edényzetszámot, amelyet az iskolakonyhán használnak.

Herbály Jánosné

2019-01-29 16:22