Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Az iskolakonyhán főzött a közétkeztetésért felelős séf

A martfűi Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Konyhája nyilvános bemutató főzésre várt minden érdeklődőt október 1-jén délelőtt, a Martfűi József Attila Általános Iskolába. A bemutatóba az általános iskola alsó tagozatos diákjait is bevonták azzal a céllal, hogy az egészséges étkeztetést népszerűsítsék körükben.

Szikora Péter, az Unilever Food Solution közétkeztetésért felelős séfje, elfogadva az intézmény meghívását, az aznapi menü elkészítésében is részt vett. Az ételeket interaktív módon, bemutató főzés keretein belül is elkészítette az általános iskola ebédlőjében, bevonva a gyermekeket, akik nagy érdeklődéssel figyelték a főzés folyamatát.

Az előétel zöldborsó krémleves leves gyönggyel, a főétel pangasius halpogácsa és burgonyapüré volt, melyet friss salátával és ezersziget öntettel kínáltak a gyerekeknek.

Az elkészített menü megfelel a hatályos közétkeztetési szabályozásnak, beilleszthető a diétás vagy allergénmentes ételkészítésbe, és a gyerekek is szívesen fogadták.

Székács Szidónia

Képgaléria>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város