„LÉLEK-KÚT” – Irodalmi összeállítás a Költészet Napja alkalmából

A költészet funkciója, hogy megtisztítsa a szavakat, és újra felragyogtassa őket a saját jelentésükben.” - Tóth Krisztina vallja ezt.

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján (amely egyben Márai Sándor születésnapja is) ünneplik.

A Martfű Városi Könyvtár olvasóival, verskedvelő barátaival az idén április 13-án ünnepelte az irodalmat, a magyar költészetet, a kortárs költői kultúrát, a martfűi versírókat a helyzethez alkalmazkodva rendhagyó módon. Virtuális találkozásra ítéltettünk, de hálásak vagyunk ezért a lehetőségért is. 

tovább»


2021-04-15 15:34 | Kultúra
Önkormányzati sporttámogatások – „Most már így húzzuk meg a határt”

Összesen 9 millió 513 ezer forintos támogatást ítélt meg Martfű önkormányzata a város sportszervezetei részére. Az éves sporttámogatási keret felosztásáról március elején döntött dr. Papp Antal. Martfű Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva döntött a sporttámogatások odaítéléséről.

tovább»


2021-04-15 11:39 | Önkormányzati hírek
KSH lakossági adatgyűjtés Martfűn

Önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre 2021-ben a Központi Statisztikai Hivatal Martfű településen, a korábbi évek gyakorlata szerint - tájékoztatta az önkormányzatot a KSH.

tovább»


2021-04-12 14:32 | Tájékoztatók
Mély megrendüléssel búcsúzunk!

Életének 71. évében elhunyt

Dr. SZOLGA FERENC,

fog- és szájbetegségek szakorvosa, implantológus, a martfűi Egészségügyi Központ fogorvosa, az általános iskolai korosztály iskolafogásza, aki 1976 óta dolgozott a martfűi fogorvosi ellátásban.

tovább»


2021-04-09 12:55 | Közélet
Martfűn a rendelkezésre álló összes oltóanyagot felhasználják 2021.04.07.

A járvány intenzíven terjed, a brit vírusmutáns több embert képes fertőzni. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is elsődleges a regisztrált idősek oltása, de, a kiemelt kockázatnak számító krónikus betegséggel küzdő oltandókat sorra véve, a fiatalabbak is növekvő arányban kapcsolódhatnak be a háziorvosok értesítése alapján az oltási programba.

– Az idősebb korosztályból sokan megkapták már a védőoltást helyben, vagy az oltópontokon. Egyre lejjebb haladunk a korcsoportokkal, fiatalabbakat, 40-50 éveseket is tudunk oltani, betegségtípusok alapján és ha elfogadják az adott oltóanyagot – tájékoztatott dr. Despotov Svetozar.

tovább»


2021-04-07 19:41 | Önkormányzati hírek
Pályázati felhívás felnőtt háziorvosi praxis működtetésére

 Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet Martfű II. számú háziorvosi körzetében a területi ellátási kötelezettséggel járó felnőtt háziorvosi szolgálat személyes közreműködéssel, vállalkozási formában történő ellátására. A pályázat benyújtásának határideje: 2021. április 26.

tovább»


2021-04-07 11:18 | Önkormányzati hírek
Áldott Húsvéti ünnepeket és jó egészséget kívánunk!

A húsvét tavaszünnep, kivételes esemény, amely egyszerre szól a szabadságvágyról, a lelki és testi megújulásról, a nagyböjt lezárásáról, a kereszthalálról, Krisztus feltámadásáról és a családi összetartozásról.

2021-ben úgy készülünk a Húsvét misztériumára, hogy a koronavírus járvány immáron második alkalommal tartja távol az embereket, családokat egymástól. Ilyen körülmények között kell azonosulnunk a Húsvéti ünnepekkel, ami nem a halálról, hanem a reményről kell, hogy szóljon.

tovább»


2021-04-01 13:42 | Közélet
Önkormányzati pályázat belterületi járdák felújítására

Az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázat Belterületi utak, járdák, hidak felújítása céljára pályázat benyújtásáról döntött Dr. Papp Antal polgármester 2021. március 10-én. Martfű Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva, az önkormányzati képviselők és a bizottságok tagjai véleményének kikérésével döntött az elsősorban a Munkácsy utat és a Rákóczi út páros (Gazdabolt felőli) oldalát érintő járdafelújításról.

tovább»


2021-03-31 17:02 | Önkormányzati hírek
Tájékoztató az illegális szemétlerakás jogkövetkezményeiről

Az illegális módon lerakott hulladék szennyezi a környezetet és súlyos közegészségügyi veszélyeket is rejt magában. Például rovarok és rágcsálók elszaporodásához vezet, amelyek szerepe az egyes fertőző betegségek terjesztésében közismert. A hulladékokban lévő baktériumok, bomlástermékek a helytelen hulladék elhelyezés esetén a csapadékvízzel beszivárogva a talajvízbe juthatnak, szennyezve azt. Az illegálisan lerakott szeméthalmaz pedig gyorsan növekszik, mert sokan úgy gondolják, adott helyre bármit le lehet rakni, hiszen már valaki ezt előttük is megtette.

tovább»


2021-03-29 10:01 | Önkormányzati hírek
Folyamatosan szállítják az idős embereket a központi oltópontra

2021.03.25.

Martfű Város Önkormányzata az idősek központi oltópontra szállításában február eleje óta jelentős szerepet vállal. A Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési szakmai egysége egy hétvégén két autóval, akár 2 fordulóban is viszi-hozza azokat az idős embereket, akiknek a szállításáról a családtagjaik nem tudnak gondoskodni. Nagy gondot fordítanak a gépjárművek rendszeres fertőtlenítésére, és szükség esetén maszkot és kézfertőtlenítőt is biztosítanak az idősek számára. Mindez tisztán önkormányzati forrásból történik, erre a célra semmilyen támogatást nem kap a város – tájékoztatott dr. Papp Antal polgármester.

tovább»


2021-03-25 16:53 | Önkormányzati hírek