Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma - Martfű

Középfokú oktatás Martfűn a cipőgyártás aranykorában és az után...>>>
Részletes szakképzési tájékoztató>>>

Székhely: 5435. Martfű, Gesztenye sor 15.
Telefon/Fax: 56/450-005; 580-583
Igazgató: Molnár Aranka
E-mail: damjanich@szolmusz.hu
Honlap:https://dami.szolmusz.hu/

Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma - Martfű épülete

 

Tagintézményünkről

A Dami közel 75 éves múltra visszatekintő szakképző intézmény. Az iskola 1944-ben nyitotta meg kapuit a cipőipari szakmát tanulni vágyók számára, majd a képzési palettája folyamatosan bővült.

Az intézmény családias hangulatban, a nevelés-oktatásra nagy gondot fordítva, külső partnerekkel együttműködve képezi a tanulókat a könnyűipar, az ügyvitel, az informatika és a kereskedelem ágazatokban. A Szakképzési Hídprogramban is folytatnak képzést, ahol részszakképesítés – bőrtárgy készítő – megszerzésére van lehetőség. Köznevelési intézményünk az élethosszig tartó tanulás színhelye. Több iskolatípusban, nappali és esti munkarendben is lehetőséget nyújtunk szakma és érettségi megszerzésére egyaránt.

Az iskolától távol élők számára kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani.

A Dami a Tisza-part meghatározó iskolája, olyan örök és megújuló, mint a régió folyója.

Martfű speciális gazdasági-társadalmi helyzete nagy hatással volt a helyi oktatási intézmények fejlődésére.  Hosszú út vezetett a munkásképzéstől Magyarország első cipőipari középiskolájának megszületéséhez, és ahhoz is, hogy a ’80-as években a martfűi középiskolát az ország legjobbjai között tartsák számon.

A rendszerváltás gazdasági következményei kihatottak a martfűi szakképzésre is. A bőrös szakma fokozatos leértékelődésével oktatásuk iránt minimálisra csökkent a kereslet, ezért szakmai profilváltásra volt szükség. A fenntartó önkormányzat jóváhagyásával, a kereskedelem, marketing, üzleti adminisztrációs szakmacsoport keretében oktatható szakképzésekre esett a választás.

A helyi alap- és középfokú oktatást, a korszerű számítógépparkon és technikai eszközökön kívül, a diákokat jól ismerő és életpályájukért felelősséget vállaló pedagógusok teszik teljessé, bízva abban, hogy a martfűi almamáterből kikerülő fiatalságnak lesz módja és ereje okosan és tartalmasan élni.