Oktatás

Apák- és Nagypapák Napja a Kossuth úti Tagóvodában

Egy szép tavaszi napon az apukák és a nagypapák meghívást kaptak a Kossuth úti Tagóvodába, hogy az odajáró óvodások őket is felköszöntsék, a csak ebben az intézményben megrendezésre kerülő, „Színes Világ” innováció keretében. 

2022. május 23.

„VÁR - LAK!” és Kistesók Napja a Játékvár Óvoda és Bölcsődében

Szélesre tárta a kapuit a Játékvár Óvoda és Bölcsőde a "VÁR - LAK!" és „Kistesók Napja” elnevezésű programok alkalmából, hogy fogadja a leendő bölcsiseket, óvodásokat egy - egy délelőttre. Az érdeklődők személyesen szerezhettek tapasztalatot a bölcsődei és óvodai életről. A szülők és a gyermekek megismerkedhettek az intézmény dolgozóival, mely a szeptemberi bölcsődei és óvodai élet megkezdését nagyban megkönnyíti.

2022. április 27.

Virágültetés a Föld napja alkalmából

„A tavasz kiszabadítja a virágokat, hogy színesre fessék a nevető földet.” (Reginald Herber)

A természet szeretetére való nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, a környezet védelmét, a környezettudatos magatartás megalapozását személyes példamutatással igyekszünk továbbadni a következő generációnak.

2022. április 26.

Húsvéti készülődés a martfűi óvodákban és a bölcsődében

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde csoportjaiban a tavaszi szünetet megelőző időszak már a húsvéti készülődés jegyében telt el. A felnőttek tartalmas, élményekkel teli tevékenységeket kínáltak a gyerekeknek, többek között megismerkedtek az egyik legrégebbi tojásdíszítési technikával: a tojásírással. Az elkészült, viasszal megírt tojásokat vizes krepp papírral színezték meg a gyerekek, és húsvéti, csibés, nyuszis tojástartót is készítettek hozzá.

2022. április 19.

Függőségek kezelése, ellátása Martfűn

Különböző függőségek (alkohol-, drog-, szerencsejáték) kezelése, ellátása, hozzátartozók megsegítése szolgáltatásait kínálja a martfűiek számára is, helyben az SZKTT HSZK Drogkonzultációs és Információs Központ (Szolnok, Levente u. 1. Tel.: 20/2465679, www.fuggovagyok.hu, Facebook: Szenvedélybeteg Ellátás Szolnok). Szolgáltatásaik ingyenesek, anonimak és helyben elérhetőek.

2022. március 30.

Víz, víz tiszta víz, csodálatos tiszta íz…

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde ovis csoportjai is nagy örömmel csatlakoztak az OGYÉI (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés- Egészségügyi Intézet) által meghirdetett, országos vízfogyasztást népszerűsítő Happy-héthez. 2022. március 21-én, a víz világnapja előtt egy nappal vette kezdetét az egészséghét, melynek keretében az óvodások, az OGYÉI segédanyagaival és a pedagógusok saját ötleteivel, változatos programok és játékos feladatok segítségével szerezhettek tapasztalatokat a megfelelő folyadékpótlás pozitív hatásairól és a víz fontos szerepéről.

2022. március 29.

HIRDETMÉNY a bölcsődei, óvodai beiratkozásról a 2022/2023. nevelési évre

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy a bölcsődei, óvodai beiratkozás a 2022/2023. évi nevelési évre az alábbi helyen és időpontban történik:

2022. március 28.

Tájékoztatás a tavaszi szünidei gyermekétkeztetésről

Meghatározott feltételek szerint ingyenesen biztosíthatják a déli meleg főétkezést a nevelési, oktatási szünetek idején az önkormányzatok az óvodás és iskolás gyermekek számára. A 2021/22. tanév tavaszi szünetére vonatkozóan a szünidei gyermekétkeztetés április 14-től április 19-ig tart. A tavaszi szünidei étkeztetés az étel elvitelével lesz biztosított. Az étkeztetés előzetes kérelem kitöltésével igényelhető. Az önkormányzat részletes tájékoztatója itt olvasható:

2022. március 24.

Farsang az általános iskolában

Maszkot öltök, nem ismersz rám,
pedig így is én vagyok.
Hópihéből varrták ruhám
dolgos kezű angyalok.

Cinca Katica: Maszkabál

2022. február 15.

Dami Szalagavató 2021

Izgatottan készült a családias szalagavató rendezvényre a martfűi középiskola négy végzős osztálya. Elkészültek a tablóképek, osztályfotók, az osztályfőnököket meghatottan kísérték a Művelődési Központ dísztermébe a diákok.

2021. december 09.

Tájékoztatás a téli szünidei gyermekétkeztetésről

Meghatározott feltételek szerint ingyenesen biztosíthatják a déli meleg főétkezést a nevelési, oktatási szünetek idején az önkormányzatok az óvodás és iskolás gyermekek számára. A 2021/22. tanév téli szünetére vonatkozóan a szünidei gyermekétkeztetés december 22-től január 2-ig tart. A téli szünidei étkeztetés az étel elvitelével lesz biztosított. Az étkeztetés előzetes kérelem kitöltésével igényelhető. Az önkormányzat részletes tájékoztatója itt olvasható:

2021. november 29.

Fennállásának 60. évfordulóját ünnepli az Általános Iskola

Kedves Velünk Együtt Ünnepelni Vágyók!

Mivel a november 7-re tervezett ünnepségünket el kellett halasztanunk, ezért úgy gondoltuk, hogy egy kis meglepetéssel kedveskedünk mindenkinek, aki velünk szerette volna tölteni ezt a vasárnap délelőttöt.

2021. november 12.

ÁLTALÁNOS ISKOLA 60 – Az ünnepi rendezvény elmarad

Kedves Velünk Együtt Ünnepelni Vágyók!

Intézményünk, a Martfűi József Attila Általános Iskola idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. 2021. november 7-én egy ünnepi rendezvénnyel szerettünk volna tisztelegni ennek a több, mint fél évszázadnak, melyre szeretettel vártunk mindenkit.

2021. november 03.

Halloween és Márton-napi vigasságok az általános iskolában

Október 21-én Halloween és Márton-napi forgatag vette kezdetét a Martfűi József Attila Általános Iskolában. Pedagógiai Programunknak megfelelően ezen a napon témanap keretében a hagyományok megismerésével kapcsolatos tevékenységek zajlottak. A Szülői Munkaközösség már korán reggel talpon volt, hogy az Incsi Fincsi büfében mindenki bőséges reggelihez jusson. A szülők a gyerekek kreatív jelmezeit is értékelték. A délután az alsó tagozatos diákoknak diszkóval zárult, a felsősök pedig egy színes, játékos nyelvi vetélkedőn vehettek részt, amelyről Botka Tibor munkaközösségvezető a következőképpen számolt be:

2021. október 28.

„Egyszer volt, hol nem volt…” – Népmesék hete a Munkácsy úti Óvoda Katica csoportjában

Heti témánk mottóját a Népmese napjának megünnepléséhez kapcsoltuk. A mesék világa közel áll a gyermekekhez, így célunk volt, hogy minél több irodalmi, mesei élményhez jussanak a héten.

2021. október 25.

Színes kavalkád a Kossuth úti Tagóvodában az Állatok világnapján

2021. október 4.

A környezetvédelmi nevelés egyre nagyobb hangsúlyt kap társadalmi életünk minden területén. Mi pedagógusok is aggódva figyeljük a Földünket és élővilágát fenyegető veszélyeket. Természetszerető, környezetét védő emberekre van szükség, akik viselkedésükkel, cselekedeteikkel tenni tudnak életterük megóvása érdekében.

2021. október 12.

Autómentes nap a Játékvár Óvoda és Bölcsődében

1998 óta minden év szeptember 22-én az európai országok autómentes napot rendeznek azzal a céllal, hogy felhívják az emberek figyelmét a fenntartható alternatív közlekedési eszközök használatára, ezáltal alakítva a környezettudatos magatartást, ami az egészség és életminőség megóvásához, javításához szükséges.

2021. szeptember 30.

A legfontosabb, hogy a gyermekek biztonságos körülmények között lehessenek

Túl az Óperencián címmel Vidám utó-gyermeknappal várták a kicsiket a Játékvár Óvodákban és a Bölcsődében szeptember közepén. Játékvár-támadással, lovagi próbákkal, bálkirálynő-választással, királylányos nyakláncok és tükrök, csillámtetkók és lovagi sisakok készítésével, szórakoztató kihívásokkal telt egy-egy délelőtt szeptember közepén városunk óvodáiban és bölcsődéjében.

2021. szeptember 20.

A martfűi középiskola valamennyi képzése indult az új tanévben

Hagyományos képzési lehetőségeivel és újdonságaival, a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskolájában és Kollégiumában is elkezdődött a 2021/2022-es tanév.

2021. szeptember 03.

„Figyeljünk egymásra és segítsük az újakat!” – Tanévnyitó az általános iskolában

Szeptember 1-jén hatvanadik alkalommal csengettek be városunk általános iskolájában, hat évtizede adták át a korábban Martos Flóra, ma Martfűi József Attila Általános Iskola alapfokú oktatási intézmény épületét. A 2021/2022-es tanévet ezúttal is ünnepi évnyitóval és az első osztályosok köszöntésével indították.

2021. szeptember 02.

Három végzős osztály, három ballagás a martfűi általános iskolában

Feldíszített osztálytermek, szülők, rokonok a szeretet virágaival, ajándékaival. Ugyanaz és mégis más volt az idei ballagás a Martfűi József Attila Általános Iskolában. 2021. június 18-án, az enyhülő vírushelyzetben osztályonként külön, három időpontban ballagtak az iskola végzős diákjai. Az iskolaépületbe, az osztályokba ezúttal nem követhették a ballagókat a szülők, a látogatók, és a rendezvény szabadtéri részére is korlátozott volt a belépés.

2021. június 23.

Tanévzárók az általános iskolában – A nem mindennapi helyzetben is állták a sarat

A lassan lecsendesülő vírushelyzetben személyesen vehették át munkájuk megérdemelt eredményét, az év végi bizonyítványukat a 60 éves fennállását ünneplő Martfűi József Attila Általános Iskola diákjai 2021. június 18-án.

2021. június 22.

Vírushelyzet ide vagy oda, a martfűi gyerekek szeretik a természetet úgyannyira, hogy azt le is rajzolják!

2020 év végén a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) 30. alkalommal írta ki a „Fiatalok az épített és természeti örökségért” pályázatát. Évek óta egyesületünk bonyolítja ennek a pályázatnak a helyi fordulóját, ill. gondoskodik arról, hogy a rajzok, és - ha kell - a díjazott gyerekek felkerüljenek Budapestre, az országos döntő eredményhirdetésére.
A pandémia ellenére közel száz rajz érkezett. (Pedig a természettel kapcsolatos témával más szervezet is írt ki pályázatot, ahol szintén megjelentek a martfűi gyerekek rajzai, sikerrel!)

2021. június 14.

Ballagás a Játékvárból

Vidám, egyben megható hangulatban zajlott a Munkácsy úti és a Kossuth úti Óvodák ballagási ünnepsége 2021. június 3-án. A Játékvár Óvoda és Bölcsődétől és tagintézményétől 53 nagycsoportos intett búcsút a kisgyermekkor első közös állomásának. Az intézmény három vagy négy éven keresztül jelentett második otthont a kicsik számára, ahonnan rengeteg élményt és még több tudást visznek magukkal ősszel az iskolába.

2021. június 07.

Gyermeknap a bölcsődében

„Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni.” (Véghelyi Balázs)

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde bölcsődei intézményegységében 2021.06.02-án délelőtt tartottuk a gyermeknapot. Nagy volt az izgalom, készülődés az előző napokban, zeneszó, éneklés hallatszott a csoportokból.

2021. június 07.