2015.01.21 - "Martfű város kultúrájáért" díjat vehettek át >>>

Városunkban már több éve hagyomány, hogy a Magyar kultúra napján Martfű Város Önkormányzata dísz plakett adományozásával köszönti azokat, akik városunk kulturális életében kimagasló munkát végeztek. 2012 óta önkormányzatunk jelentős rangra emelve,”Martfű Város Kultúrájáért” díjat adományoz e jeles ünnepen. A kultúrában magas színvonalon alkotók számára a Gyurcsek Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész által készített plakett fejezi ki a településen élők köszönetét.

„Martfű Város Kultúrájáért” díjban részesült Juhászné Hidvégi Edit pedagógus, mézeskalács készítő népművész>>>

Juhászné Hidvégi Edit 1984-ben szerzett tanítói oklevelet. Ebben az évben kezdte meg munkáját a tiszaföldvári Belterületi Általános Iskolában. 1985-től dolgozik városunk általános iskolájában. 30 éve, tanítóként oktatja, neveli az alsó tagozatos gyermekeket az írás, az olvasás, a művészetek egész életre meghatározó tevékenységére. Teszi ezt teljes odaadással, gyermekszeretettel, a szülők, a munkatársak egyöntetű elismerésével, a tanulók örömére, melyet mosolyukkal, ölelésükkel fejeznek ki "Editke néni" iránt.

„Martfű Város Kultúrájáért” díjat vehetett át Bozorádi János ének-zene pedagógus, karnagy>>>

Bozorádi János több évtizedes kiváló ének-zene pedagógusi munkája során generációk nőttek fel a keze között az együtténeklés örömében, a zene szeretetében.