Hírek

Június 1-jén kezdenek az új felnőtt háziorvosok - Rendelési idők

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, új orvosok veszik át a megüresedett háziorvosi körzetek működtetését Martfűn. A 2-es háziorvosi körzetben dr. Otrosinka Sylwia látja el a helyettesítést 2023. június 1-től szeptember 31-ig. A 3-as háziorvosi körzetben, egyelőre szintén helyettesítés keretében, dr. Nagylaki Tamás végzi a felnőtt háziorvosi szolgáltatást 2023. június 1-től augusztus 31-ig, de legfeljebb az önkormányzat és közte megkötendő végleges feladatellátási szerződés hatálybalépéséig.

2023. május 31.

Tájékoztató – Földi kémiai szúnyoggyérítés 2023. június 1-jén

Martfűn a szúnyogok földi úton történő kémiai irtását az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül 2023. június 1-jén (csütörtökön), a napnyugta utáni órákban tervezik a szakemberek. Rossz idő esetén a kezelést június 2-án vagy június 3-án, ugyanebben az időben végzik el.

2023. május 25.

Virágozzunk ecsettel, tűvel, cérnával!

A Martfűi Díszítőművészeti Kör és a Bútorfestő szakkör közös kiállításán ünnepeltük a népművészet két autentikus ágát és annak őrzőit.

2023. május 24.

2023.05.25. – Képviselő-testületi ülés

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. május 25-én csütörtökön, 14 órai kezdettel tartja legközelebbi, rendes testületi ülését a Martfűi Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozótermében.

2023. május 24.

Vállalkozóvá válást elősegítő vármegyei munkaerőpiaci programot indít a kormányhivatal – részvételi szándék jelzése május 22-ig.

„Vállalkozz, legyél Te is önfoglalkoztató! 2023.” néven vármegyei munkaerőpiaci programot indít a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal. A program célja az álláskeresők önfoglalkoztatóvá válásának támogatása, ezáltal a foglalkoztatottság további növelése. A programban azok az álláskeresők igényelhetnek támogatást, akiket a kormányhivatal járási hivatalaiban legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartanak, és önmaguk foglalkoztatását vállalkozás indításával kívánják megvalósítani, Feltétel az is, hogy a tényleges vállalkozói tevékenységüket és tervezett beruházásukat Jász-Nagykun-Szolnok vármegye illetékességi területén valósítják meg.

2023. május 19.

Akár egy pohárnyi vízben is több száz szúnyog fejlődhet

A szúnyogok elleni védekezésben nélkülözhetetlen a lakosság figyelmének felkeltése és együttműködése! – hangsúlyozta a „szúnyogszezon” kezdetén a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), mivel a településeken jelentkező ártalmat részben a ház körüli vízgyülemekben kifejlődő szúnyogok okozzák. A szúnyogok ártalmával és az ellenük való egyéni védekezés lehetőségeivel kapcsolatban kérdés-felelet típusú tájékoztató anyagot és plakátot tett közzé az NNK, ezzel is ráirányítva a figyelmet a szúnyogok elleni egyéni védekezés fontosságára.

2023. május 17.

Áramszünet június 5-én és 17-én Martfűn

Folyamatos korszerűsítést hajt végre hálózatán az Opus Titász Zrt. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. A szükséges munkálatok ideje alatt, 2023. június 5-én, hétfőn 09:00-től 13:00 óráig Martfűt  (Tiszahajlat Futora Transzformátor állomás, Növényolajgyár Vízkivétel és Növényolajgyár Szennyvíztisztító) érintő  áramszünet lesz, míg június 17-én, szombaton 06:00-tól 19:00 óráig Martfűt (FGSZ Zrt.) Növényolajgyár érintő áramszünet várható – tájékoztatta az önkormányzatot az Opus Titász Zrt.

2023. május 16.

„Vár-Lak” a Játékvárban

Az idén áprilisban, újra kiscipők kopogásától voltak hangosak a Játékvár Óvoda és Bölcsőde tagintézményei. A „Vár-Lak” és a „Kistesók Napja” program keretében nagy szeretettel várták a leendő ovis, bölcsis porontyokat illetve a kistesókat és szüleiket az óvoda tagintézményeiben és a bölcsiben.

2023. május 16.

Bölcsődék Napja - 2023.04.21.

Hazánkban több mint 171 éves múltra tekintenek vissza a bölcsődék, és 2010-től ünnepeljük a Bölcsődék Napját.

2023. május 16.

„Segítsünk a Földnek” - „Sok kicsi sokra megy”

Egész napos program a városszépítőknél a környezetvédelem nagy problémáiról elméletben és gyakorlatban

2023. május 15.