Hírek

Önkormányzati költségvetés-tervezés nehézségekkel – „Itt leszünk mi készen, várva a befektetőket, az építkezőket”

A kormány az év utolsó napjaiban rendeleti úton jelentősen átalakította Magyarország az elmúlt év nyarán elfogadott 2023. évi központi költségvetését, gyakorlatilag egy új költségvetést alkotva. A bizonytalan gazdasági környezet valamint a gazdálkodást befolyásoló kormányzati intézkedések az önkormányzatokat is nehéz feladat elé állítják.

2023. január 26.

Swing à la Django formáció két gyermek latin versenytáncossal

Pető Dávid és Dorogi Noémi Kitti Bangó Margit oldalán. Martfűi 3. osztályos táncos gyerekek szerepeltek a Duna Televízió Csináljuk a fesztivált showműsorának középdöntőjében január 21-én, szombaton.

2023. január 26.

DAMIS siker az országos megmérettetésen

Holyba Viktória a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium 11.B osztályos diákja kiemelkedő eredményt ért el a X. Illéssy Gasztro Kupa országos megmérettetésén. A 2022. december 10-én, Kisújszálláson megrendezett ételművészeti versenyen Viki arany minősítést szerzett, illetve a zsűri különdíjban is részesítette.

2023. január 25.

„Égen járó”

Kecső Endre Hüperión című kiállításának megnyitójával ünnepeltük a magyar kultúra napját 2023. január 20-án, az előző napi színvonalas irodalmi-zenei est után. Kint hóesés, a galérián a monumentális, lenyűgöző erejű művek – ebben a különleges hangulatban hallgathattuk Révi Norbert hozzáértő, művész- és műelemző szavait.

2023. január 25.

Az eredmények már jönnek, de támogatással könnyebb lenne – A martfűi autóversenyző bízik a folytatásban

Molnár Sándor Szolnokon született majd Szandaszőlősön nőtt fel. A középiskolát befejezve katonai pályán folytatta az útját, jelenleg pedig területi képviselőként dolgozik. Családjával Martfűn élnek, munkája mellett rájuk fordítja a legtöbb energiáját, de ahogy ideje engedi, a hobbijának él. Autóversenyzőként már több versenyen is kimagasló eredményeket ért el, mint például a 2004-es Jászkiséri II. Rally I. kategória 1. helyezését, vagy a legutóbbi 2022-es Kunmadaras VIII. Intercars Art-Sprint Kupa 2. helyét.

2023. január 24.

2023. január 25. szerda: Közvilágítás-korszerűsítés műszaki átadás próbaüzeme – A lakosság jelzéseit is várja az önkormányzat

Befejezéséhez közeledik Martfűn a közvilágítás korszerűsítése, amely teljes mértékben az önkormányzat saját beruházása. A közel 1000 lámpatest LED (fénykibocsátó dióda) technológiás fényforrásokra történő cseréjére és újabb lámpatestek elhelyezésére nettó 86 millió forintot fordít az önkormányzat.

2023. január 24.

Idén is sok feladat vár a városszépítőkre

Évindító összejövetelt tartott a Martfűi Városszépítő Egyesület 2023. január 10-én, a Művelődési Központban. A civil közösség és támogató tagjaik köre új jelentkezőkkel bővült, akiket örömmel mutatott be Vinczéné Balogh Magdolna.

2023. január 18.

Ismét nagy sikert aratott az év utolsó focitornája

Az egésznapos Szilveszteri Teremlabdarúgó Kupán 18 csapat mérkőzött meg 2022. december 30-án, a Városi Sportcsarnokban. A Martfű Városi Szabadidős Kör Egyesület hagyományos sportrendezvényén ezúttal is összeszokott klubok, baráti társaságok igyekeztek megszerezni a győztesnek járó serleget.

2023. január 17.

Adó 1+1% martfűi egyesületnek, alapítványnak

Idén is lehetőség van arra, hogy ki-ki rendelkezzen az összevont adóalapja után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ez legkésőbb 2023. május 22-éig, az szja-bevallástól függetlenül is megtehető.

2023. január 16.

A január 16-ai héten kell kihelyezni a ház elé az elszáradt karácsonyfákat

A Martfűn, a kommunális hulladékgyűjtők mellé kihelyezett fenyőfákat az idei évben 2023. január 16. hétfő és január 20. péntek között szállítják el az önkormányzati Gyermekjóléti Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési csoportjának munkatársai. A fenyőfákat január 16. hétfő reggelig kell kihelyezni a hulladékgyűjtőedények mellé vagy azok szokott helyére, zöldhulladékként kezelhető módon, díszítés és drótok nélkül.

2023. január 13.

Ünnepi programok a magyar kultúra napja alkalmából

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a magyar kultúra napja alkalmából szervezett városi ünnepi programjainkra, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárba. Ez alkalomból zenés irodalmi est és kiállításmegnyitó is várja az ünneplő közönséget.

2023. január 13.

Büszkék vagyunk kiemelkedő sporteredményeikre

56 fiatal sportoló vehette át Martfű Város Önkormányzata elismerését a 2022. évi Sportgála rendezvényen, december 12-én, a Művelődési Központban, ahol ismét együtt ünnepelhettünk. Hagyományosan a minden év ezen időszakában megtartott esemény keretében díjazzák azokat a tehetséges gyerekeket, akik magatartásukkal, sporttevékenységükkel, elért eredményeikkel példát mutatnak társaiknak és mindannyiunknak.

2023. január 12.