Hírek

Értesítés újabb földi kémiai szúnyoggyérítésről

Martfűn a szúnyogok földi kémiai irtását 2022. május 24-én (kedden), a napnyugta utáni órákban tervezik a szakemberek. Rossz idő esetén a permetezést május 25., 26. napján, ugyanebben az időben végzik el - tájékoztatott az önkormányzat.

2022. május 20.

Mobilkészülékcsere-támogatási program – 2G készülékek cseréje május 9-től július 17-ig

Ötmilliárdos keretből indult el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mobilkészülék-csere programja 2022. február 14-én. Az összegből negyedmillió használatban lévő 3G- és 2G-képes mobiltelefon cserélhető le a mobilinternetezésre alkalmas 4G vagy 5G képes készülékre.

2022. május 18.

Tófelújítás a város szépítéséért

Martfű Város Önkormányzata saját beruházás keretében valósítja meg a Martfűi Polgármesteri Hivatal körüli park területén lévő két dísztó felújítását. A tavak medrének tisztítása, fóliázása, valamint a park új, automata öntözőrendszerének kiépítése 2022. április első napjaiban vette kezdetét.

2022. május 18.

Gyermeknapi programok Martfűn

Kézműves játszóház, légvár, gyermekműsor és mozi is várja az apró közönséget 2022. május 29-én vasárnap, gyermeknap alkalmából.

2022. május 17.

Évfolyamtalálkozó 1970 - 2022

Kedves találkozás volt az általános iskolában április 23-án. Nagyon vártuk ezt a napot, hiszen 2020-ban már időpontunk volt, de a lezárások miatt eddig kellett várnunk. Így 52 év után találkoztunk, ez nagy idő mindenki életében.

2022. május 16.

Rongálások és szemetelés a piactéren

Mindennapos a piac és a központi buszváró körüli rongálás, szemetelés, ami folyamatosan gondot okoz az önkormányzat és intézménye, a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési csoportja munkatársai számára.

2022. május 16.

Értesítés földi kémiai szúnyoggyérítésről

Martfűn a szúnyogok földi kémiai irtását 2022. május 18-án (szerdán), a napnyugta utáni órákban tervezik a szakemberek. Rossz idő esetén a permetezést május 19., 20. napján, ugyanebben az időben végzik el - tájékoztatott az önkormányzat.

2022. május 13.

Újpesti focisták Martfűn

Május 11-én a nagynevű lila-fehér klub közvetlen utánpótlását jelentő fiatalokból álló Újpest II lépett pályára városunkban barátságos mérkőzésen. A találkozó apropóját az adta, hogy a vendégeket erősíti a martfűi Fehér Csanád, aki korábban a felcsúti Puskás Akadémiát is megjárta, sőt a tavalyi szezonban már az NB I-ben is bemutatkozott.

2022. május 13.

Jó úton jár a martfűi foci utánpótlása

A pandémia miatt 2019 óta először került megrendezésre térségünk legrangosabb utánpótlás tornája 2022. május elsején Rákóczifalván. Idén minden korábbinál több csapat nevezett, így alig lehetett parkolóhelyet találni az eseménynek otthont adó sportpálya környékén. A rendezvény színvonaláról mindent elmond, hogy többek között valamennyi szolnoki egyesület ott volt a nevezettek között.

2022. május 12.

Értesítés földi kémiai szúnyoggyérítésről

Martfűn a szúnyogok földi kémiai irtását 2022. május 10-én (kedden), a napnyugta utáni órákban tervezik a szakemberek. Rossz idő esetén a permetezést május 11., 12., 13. napján, ugyanebben az időben végzik el - tájékoztatott az önkormányzat.

2022. május 10.

Közösségépítés határok nélkül a népművészet által (Csoóri Sándor Alap támogatása 2020)

A Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjteménnyel és Kézműves Házzal összehangban arra törökszik, hogy a térség hagyományait bemutassa, ápolja és népszerűsítse. A Csoóri Sándor Alap pályázati támogatása harmadik alkalommal segítette a célok megvalósulását. A rendezvények segítségével helyet kaptak kismesterség bemutatók és játszóházak, színesebbé téve a programkínálatunkat. A képzéseken való részvétel hozzájárult a folyamatos fejlődéshez, a szakmai kapcsolatok gyarapításához és a helyi népművész bázis bővítéséhez.

2022. május 09.

Szabadtéri kulturális és szórakoztató rendezvények a martfűi Majálison

Vidámparkkal, jobbnál-jobb ételekkel, koncertekkel, kulturális és szórakoztató programokkal ünnepeltük május elsejét Martfűn, a Kikötő téren. A kétnapos családi rendezvényen csodás tavaszi idő fogadta az ünnepelni érkező sokaságot.

2022. május 06.