Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Közcélú foglalkoztatás a vállalkozói szektorban

Előadás szerevezése a vállalkozók számára a közcélúak foglalkoztatásának feltételeiről, lehetőségéről illetve annak módjáról.

2011. évtől kezdődően a Nemzeti Közfoglalkoztatás Programjának legfőbb célja, hogy minél több munkára képes és szociálisan rászoruló ember számára biztosítson munkalehetőséget.

A költségvetés 64 milliárd forintot tervez fordítani erre a célra. A települési önkormányzatok, és a gazdálkodó szervezetek mellett a program keretében a kis- és közepes vállalkozások is részesülhetnek a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó támogatásból. 

A közfoglalkoztatás a Munkaerő-piaci Alapból kerül finanszírozásra, a keret felhasználását új kormányrendelet fogja szabályozni.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkár nyilatkozata szerint a vállalkozások ugyanolyan feltételekkel alkalmazhatnak közcélú foglalkoztatottakat, mint az önkormányzatok. Amennyiben sor kerül a vállalkozók számára biztosított közcélú keretszám meghatározására abban az esetben, ha igény van rá egy részletesebb tájékoztatást nyújt Martfű Város Önkormányzata a vállalkozók számára a közcélúak foglalkoztatásának feltételeiről, lehetőségéről illetve annak módjáról.

Igényét Fazekas Enikő Diánánál kérem, szíveskedjen jelezni a Polgármesteri Hivatal munkatársánál személyesen a 104-es irodában vagy telefonon: 56/450-222 126-os melléken.

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város