Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár infrastruktúra és szolgáltatás fejlesztése

A „Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár infrastruktúra és szolgáltatás fejlesztése” elnevezésű projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg (ÉAOP-4.1.3/D-09.2009-0001). A beruházás elszámolható összköltsége 52.634.644 Ft. A pályázati támogatás összege: 36.844.250 Ft volt

A projektzáró rendezvényen az épület közösségi tereinek felújításáról szóló pályázat megvalósításán túl, az intézmény fennállásának 50 éves évfordulójáról is megemlékeztek a rendezvény résztvevői. Ünnepélyes szalagátvágással és egyházi áldással avatták fel a „kultúra házát”.

– A felújítás, amely a művelődési központ belső tereit újjávarázsolta, jelentős állomás az idén 50 éves ház fejlődésében – hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Dr. Kiss Edit. – Nagy dolog, hogy ennyi éven keresztül fenn tudtuk tartani, ilyen magas színvonalon, kulturális létesítményünket. Az 1961 óta működő épület azonban az eltelt 50 év alatt elhasználódott, ezért az önkormányzat pályázati forrásokat vett igénybe a szükséges felújításokhoz.

Asztalos Árpádné igazgatónő köszönetet mondott a projekt megvalósulásában résztvevő és segítő cégeknek, szakembereknek, az önkormányzatnak és mindenkinek, aki munkájával hozzájárult az intézmény belső megújulásához.

– Ünnep ez a mai, igazi sikertörténet, hisz 50 éves jubileumára 700 m2-en újultak meg az épület belső terei. Számos informatikai, valamint hang- és fénytechnikai eszközzel gazdagodott az intézmény, és a bútorzat jelentős részének lecserélésére is sor került.

A pályázatot még az előző képviselő-testülettel, dr. Bakonyi Péter polgármesterrel nyújtottuk be, a pályázati támogatásról szóló szerződést 2010-ben írta alá az önkormányzat, majd 2011 februárjában indult a tényleges munka. Most, szűk félév múlva, a munka befejezésével egy új korszak kezdődik. Bízom benne, hogy a jelenleg itt működő közösségeink, alapítványaink, társintézmények és valamennyi városlakó a jövőben még nagyobb örömmel használja megszépült belső tereinket.

– Városunk kulturális intézményének legnagyobb értéke, hogy olyan közösségeknek ad otthont, amelyekben a martfűi lakosok fontosnak érezhetik magukat, amelyben megbecsült tagok lehetnek, és képességeiket, tehetségüket ki tudják fejezni, ezzel értéket felmutatva a város lakói számára. Ez pedig mind hatalmas kincs, amit meg kell őriznünk, időtlen időkig – emelte ki a polgármester.

Kupai-Szabó Kornél református lelkész és Tamási József plébános atya is köszöntötték az eseményt, majd egyházi áldásukkal felszentelték az épületet.

Az ünnepi műsorban a Nevesincs tánccsoport közreműködött, nagy sikerrel.

A „Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár infrastruktúra és szolgáltatás fejlesztése” elnevezésű projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg (ÉAOP-4.1.3/D-09.2009-0001). A beruházás elszámolható összköltsége 52.634.644 Ft. A pályázati támogatás összege: 36.844.250 Ft volt.

Magyar Mária


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város