Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

2012.04.11 - Újabb fejlesztés a költségek csökkentésére - Átadták az Egészségház és a középiskola napelemes rendszerét

A vállalt határidőre fejezte be a napelemes rendszer telepítését a Mészáros Udvar-Ház Kft. városunk két intézményén. A napelemes program folytatásaként az Egészségház és a középiskola épületére kerültek napelemek, melyek műszaki átadása április 11-én zajlott. A projektre Martfű Város Önkormányzata közel 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv (KEOP- 4.2.0/A/11) pályázati konstrukció keretében.

A napelem-rendszer a nap sugárzását, illetve a fényt hasznosítja és alakítja át villamos energiává. Előnye a költségek megtakarításán túl, hogy széndioxidot takarít meg és üvegházhatású gázokat nem bocsájt ki.

Mészáros József műszaki igazgató szerint Martfű országos viszonylatban is jó helyzetben van az elmúlt évben indult napelemes programjával. - Úgy gondolom, hogy Martfű vezetése jól döntött, és azért választotta ismét ezt a beruházást, mert tudják, hogy a mindennapok magas költségeit ilyen rendszerekkel is lehet csökkenteni. Az épületek tetejére felszerelt napelemek működésükkel 50-60 éven keresztül hoznak hasznot az itt élőknek.

Az orvosi rendelő épületére 9.87 kW, a középiskola tetejére 32.43 kW teljesítményű napelem-rendszer került. Számítások alapján az intézmények éves villamos energia felhasználásának 66, 5%-át, illetve 42,3%-át állítják majd elő.

A projekthez szükséges támogatás49.693.125 Ft, mely a teljes bekerülési költség 85%-a. A támogatást a Magyar Állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosította.

Magyar Mária

Tovább a képekhez >>>

Tovább a videóhoz >>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város