„Martfű Városért” díj - Gonda István és családja

„Martfű Városért” díjban részesült Gonda István és családja.

Gonda Istvánt és családját minden martfűi ismeri, hiszen hosszú évtizedek óta a településen élnek, és mindannyian aktív részesei a város közösségi életének.

A családfő, Gonda István negyven éve táncol a népszerű és sikeres Martfűi Néptáncegyüttesben, melynek mindmáig meghatározó, kiemelkedő egyénisége. Az együttes fiatalos lendületű, lelkes tagjaként nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a fiatal generáció bevonásával a közösségük időről időre megújult és máig fennmaradhatott. Számos külföldi és hazai fellépés résztvevőjeként öregbítette városunk hírnevét, részese volt jelentős szakmai elismeréseknek. Gonda István tehetsége, szakmai elhivatottsága példa az együttes tagjai, a családja, gyermekei számára.

Gonda Istvánné Almási Zsuzsanna a család összetartója, mozgatórugója. Személyisége azonban nem csak ebben, hanem városunk közéletében is meghatározó jelentőségű, mivel a martfűiek iránti odaadó elkötelezettség jellemzi. Több cikluson át felelősségteljesen, nagy lendülettel dolgozik önkormányzati képviselőként, intézményvezetőként. Emellett az elmúlt évtizedek során, maga is aktív és sikeres résztvevőjeként, a kultúra, a művelődés és a művészetek igazi nagykövetévé vált a martfűi emberek számára. Minden korosztály tiszteli, a civil szervezetek, a nyugdíjas klubok éppen úgy számíthatnak segítő tevékenységére, mint az iskolai, óvodai és bölcsődei közösségek. Utóbbiban azt érzik, hogy gyermekeik kiváló kezekben vannak az általa vezetett intézményben.

Két gyermekük, Zsuzsa és Kata szüleiktől örökölt tehetsége korán megmutatkozott, mindketten fogékonyak voltak az előadóművészetek iránt. A hangszeres zene, a tánc, a film, a vers, a mese és a próza világában való kalandozásaik alkalmával nekünk, martfűieknek számos feledhetetlen élményben volt részünk, életük szinte minden szakaszában. A lányoknak mindig meghatározó szerepük volt a kortárs közösségek formálásában, a mai napig szinte minden jelentős martfűi kulturális esemény aktív résztvevői még úgy is, hogy az elmúlt évek során tanulmányaik miatt az élet más településre szólította őket.

A családnak, az összetartozás szimbólumának, mint a társadalom legkisebb közösségének a társadalmi jelentősége a mai viszonyaink között sajnos elveszítette korábbi rangját. A Gonda család éppen arra példa, hogy ez az érték mégis mennyire fontos és meghatározó a tagjai életútjának alakulásában. A Gonda család egész eddigi, Martfű városért, a magyar kultúra átörökítéséért végzett tevékenysége követendő mintát ad mindannyiunk számára.

Köszönjük, gratulálunk eddigi eredményeikhez és kívánunk a család minden tagja számára további sikereket.

 

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város