Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Szociális üdülési pályázatok nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékkal élők számára, táborozási, kirándulási lehetőségek gyerekeknek, iskolai csoportoknak

2013-ban is folytatódik az Erzsébet-program. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2013-ra vonatkozóan 2,5 milliárd forint értékű üdülési támogatásról döntött. 1,1 milliárd forint értékben szociális üdülési pályázatokat, 1,4 milliárd forint értékben elsősorban gyermekek számára meghirdetett táborokat, valamint kirándulásokat finanszíroznak a program keretében. Ez utóbbiak szervezésébe a József Attila Általános Iskola is bekapcsolódik.

A tavalyi évhez hasonlóan szociális üdülésre pályázhatnak a nagycsaládosok, a nyugdíjasok, a fogyatékossággal élők. Új kiírások is megjelentek az egészségügyi ellátórendszer, az állami közmunkaprogram keretében foglalkoztatott, a Magyar Államvasutak Zrt. és annak többségi tulajdonában lévő vállalatok, illetve a honvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai, kormánytisztviselői, közalkalmazottai és munkavállalói számára.

A pályázatok kizárólag a https://palyazat.erzsebetprogram.hu/  honlapon  elérhető elektronikus adatlap kitöltésével nyújthatók be. A pályázatokkal kapcsolatos részletes tájékoztatást, pályázati leírásokat, jelentkezési lapokat is a megadott honlapon találhatják az érdeklődők.

Az egyes pályázatok 2013. január 15. napjától nyújthatóak be, elektronikus úton, a www.erzsebetprogram.hu honlapon található pályázati adatlapokon.

A pályázatok elbírálása változatlanul automatikus, azaz a keretösszeg kimerüléséig, aki megfelel a feltételeknek, az sikeres pályázóvá válik, így fontos, hogy minél gyorsabban jelentkezzenek a pályázók. A minimális önerő 1000 forint, de a legmagasabb kategóriában is csak 10 000 forint.

A József Attila Általános Iskola ebben az évben is bekapcsolódik az Erzsébet tábor programba, amelyről a szülőket is tájékoztatták. Nyertes pályázat esetén a jelentkező gyerekek hat napot tölthetnek el három helyszín egyikén (Balatonberény, Fonyódliget, Fadd-Dombori), az egy főre jutó összjövedelemtől függően 2.000 vagy 10.000 forint befizetése és az útiköltség vállalása mellett.

Osztálykirándulások szervezésére is nyújt be pályázatot az oktatási intézmény. Az ugyancsak támogatott kirándulási lehetőségekről a jövő hét elején tájékoztatják majd a helyi általános iskola diákjait és szüleiket.

Herbály Jánosné

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város