Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

A Bata-emlékbizottság felhívása - 2012 december

Városunk, Martfű megalapítása, történelme egyedülálló, különleges! Jan Antonin Ba»a elképzelésének megfelelően elődeink több mint 70 évvel ezelőtt a Martfű-pusztán valódi zöldmezős vállalkozásba kezdtek: gyárat, várost építettek. Bár akkori terveik nem mindenben valósultak meg, a Cikta Rt. martfűi gyára a háborús körülmények között működésbe kezdett, s mellette lassan felépült a ma is virágzó város. Településünk egyike a világszerte megtalálható, közel száz Ba»a-városnak.

 

Az itt működő gyárnak erős kisugárzása volt: termékei sikeresek voltak, világhódító utat jártak be, hatása a hazai cipőiparban ma is meghatározó jelentőségű.  A gyár mellett működő iskolában kiképzett szakemberek az ország szinte minden cipőipari vállalkozásánál jelen voltak, többen jelen vannak ma is. A Cikta, majd a Tisza Cipőgyár évtizedekig munkát, megélhetést adott több ezer ember számára Martfűn és környékén, példás gondoskodással!

 

A városalapítónak még nincs emlékhelye Martfűn. Ezért éreztük kötelességünknek, hogy a gyár s a város megalapítója, Jan A. Ba»a emlékét méltó módon, köztéri szobor formájában megörökítsük. Célunk, hogy összefogással, közadakozással kimutathassuk tiszteletünket az alapítónak. A kezdeményezést felkarolta városunk önkormányzata is.

 

A Bata-Emlékmű megvalósításához szeretnénk támogatásukat és anyagi segítségüket kérni.

 

A számlaszám, amelyre átutalásokat várunk: Martfű Város Önkormányzata 10700309-66893729-51100005 Kérjük jelezni: Ba»a-Emlékműre


Tevékenységünket figyelemmel kísérhetik honlapunkon: figyelmükbe ajánljuk a Ba»a-emlékbizottság közleményeit!

 

Felajánlásukat előre is köszönjük.
Martfű, 2012. december

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város