Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Áprilistól indul tizenhét Körös-Tisza menti település - köztük Martfű - szilárdhulladék-lerakójának rekultivációja

A projekt célja, a rekultiváció elvégzése következtében a környezetszennyezés lehetőségek szerinti megszüntetése, mérséklése, a szükséges beavatkozások megtétele, valamint - a szennyeződés további terjedésének megakadályozása révén - a lerakók térségében jelentkező környezeti terhelés jelentős csökkentése, az érintett térség környezeti állapotának javítása.

„A Szelevényi és az egykori Hunyadfalva-Kőtelki hulladékgazdálkodási rendszerhez tartozó települések szilárdhulladék-lerakóinak térségi szintű rekultivációs programja" (KEOP-2.3.0/2F/-09-11-2011-0002) nyitó rendezvényére 2013. március 18-án került sor. A munkaterületek átadása április elején várható, a rekultivációs munkák pedig jövő tavaszra fejeződhetnek be.

A projekt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség bruttó 2.413.989.133 Ft-os támogatásával, illetve az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A Körös-Tisza Menti Önkormányzatok Hulladékrekultivációs Társulása sajtóközleménye a projektnyitó rendezvényről itt olvasható >>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város