Önkormányzat


„Martfű Városért” díj - Martfűi Úszó-és Triatlon Klub

„Martfű Városért” díjban részesült a Martfűi Úszó-és Triatlon Klub.

A Martfűi Úszó és Triatlon klub hét éve néhány fővel kezdte meg működését. A mára 50 főt számláló klubban kemény munka folyik, melynek eredménye a számos kiemelkedő teljesítmény. A klub tagjai egy fő kivétellel utánpótlás korú versenyzők. Az elmúlt évben az egyesületi ponttáblán több mint 80 klub közül a 10. helyen, az utánpótlás szintű eredményeket figyelembe véve az 5. helyen álltak, a 8-14 éves gyerekek eredményei alapján, melyek különböző felméréseken nyújtott teljesítményeken alapulnak, a 3. helyen végeztek.

A klub folyamatosan fejlődik. Létszám, lehetőségek, eredmények terén is. Versenyzőik 2012-ben 25-30 fővel vettek részt jelentős versenyeken, mint úszás diákolimpia, mezei futás diákolimpia, triatlon diákolimpia, duatlon diákolimpia, duatlon országos bajnokság, Aquatlon országos bajnokság, triatlon országos bajnokság. 32 versenyen való részvétellel 114 érmet szereztek a versenyzők. A versenyekre napi rendszerességű edzésekkel készülnek.  A helyi tömegsport rendezvények szervezésével tovább növelik a triatlon sport népszerűségét.

Hagyományosan lebonyolított rendezvényeik közül néhány: Városi utcai futóverseny, Mezei futóverseny, Duatlon verseny, megyei triatlon verseny, megyei aquatlon verseny. A Martfűi Úszó és Triatlon Klub a város sportéletének egyik meghatározó klubjává nőtte ki magát. Az edzők célja, hogy minél magasabb szinten biztosítsák a gyerekek részére az edzéslehetőségeket és a rendszeres versenyeztetést. Fontosnak tartják a nyári edzőtáborok szervezését, mivel az ott elvégzett munka nagyban elősegíti a sportolók további versenyzését, fejlődésükben nagy jelentőséggel bír. A klub a stabil működéséhez szükséges feltételek előteremtéséhez, működéséhez, a versenyek szervezéséhez, a versenyeken való részvételhez szükséges anyagi fedezetet pályázati forrásokból is igyekszik előteremteni. 2012-ben több eredményes pályázatot nyújtottak be, többek között a Nemzeti Szabadidősport Szövetséghez, Magyar Olimpiai Bizottsághoz.

Egyre több szponzort is sikerült maga mellé állítani a klubnak. Nagyon jó a kapcsolat a helyi általános iskolával és a környező települések sportszervezeteivel. A kiváló eredményekhez a szülők is nagyban hozzájárultak, biztosítva azokat a feltételeket, melyek ehhez a sportághoz elengedhetetlenek. A klub vezetése, Balogh József elnök, triatlon és atlétika edző és Botka Tibor úszóedző áldozatos sportszervezői és közösségszervezői munkájának köszönhetően a versenyzők teljesítménye egyre kiemelkedőbb, ez a minősített versenyzők egyre növekvő számában is megmutatkozik. Az Önkormányzat a klubot támogatásra érdemesnek ítélte meg az eddig elért rendkívüli sportteljesítmények alapján.

A díjat Balogh József, a Martfűi Úszó- és  Triatlon klub elnöke vette át.

2013-08-27 10:36