Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Irodalom-Birodalom – Interaktív vetélkedő általános iskolásoknak

A TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0293 „Kreativitás és szabadidő” elnevezésű pályázat jóvoltából, az újév első hónapjában, újabb vetélkedőket szervezett a könyvtár, martfűi általános iskolások részére.
A felhívásokra mindkét alkalommal alsó tagozatos diákok jelentkeztek, ezért a meghirdetett témakörökben a hét-nyolcéves korosztály tudásanyagához kellett igazítani a feladatokat.
Az „Irodalom-birodalom” címmel rendezett versenyen, január 23-án, a névadó irodalom mellett zenei, képzőművészeti, népművészeti ismeretek játékos feldolgozása is szerepelt. Fontos szempont volt a változatosság is, mely érdekessé és egyben sokszínűvé tette a rendezvényt.
Mesefilm-részleteket vetítve mértük le , mennyire emlékeznek az iskolai órákon megismert történetekre. Később pedig a varázslatos szókupacból olyan kifejezéseket hívtak elő, amelyek a vetített történetekkel kapcsolatosak. A találós kérdések megoldásait ezúttal rajzos változatban kértük, s igen mókás ábrázolások születtek.

Az irodalmi cukrászdánkban Kossuth kifli, Rákóczi túrós és Mikszáth szeletet volt a kínálat.  Kirakták az édességek fotóiból készített puzzle-t, aztán pedig az interneten megkeresték a sütemények hozzávalóit.

Kengyel Éva

Tovább a képekhez ›››
Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város