OEP támogatású gyógykezelések küszöbén a Martfű Termál SPA

Regionális Jelentőségű Gyógyfürdő minősítést  illetve Gyógyszálló besorolást kapott november első napjaiban a Martfű Termál SPA, ami jelentős előrelépés a népszerű fürdőkomplexum életében. A közelmúltban elvégzett fejlesztéseknek és a kiváló, 62 Celsius fokos hidrogén-karbonátos, nátrium-kloridos, jódos, brómos, fluoridos gyógyvíznek köszönhetően, kiemelt gyógyfürdő és gyógyászati szolgáltatásokat kínálhat a martfűi fürdő.  – A legutóbbi fejlesztéseinket követő, sikeres minősítési eljárás eredményeként, rövidesen sor kerül az OEP támogatású gyógykezelések indítására vonatkozó szerződés megkötésére – tájékoztatott Tomasovszky László ügyvezető.

A fürdő és a szálloda tulajdonosa a kezelések kezdésének időpontjáról is rövidesen beszámol majd. Az elérhető, támogatott gyógykezelések köre azonban már most is nyilvános. Víz alatti csoportos gyógytorna, iszappakolás, víz alatti vízsugár masszázs, medencés gyógyfürdő, gyógymasszázs és 18 év alattiak csoportos gyógyúszása szolgáltatásokkal várják a beutaltakat Martfűről és, a regionális minősítésnek köszönhetően, más településekről is.

A csoportos gyógyúszás lehetősége a térségben hiányt pótol. Kevés fürdőben biztosítottak a feltételek ehhez a gyógyítási formához, miközben rendkívül sok fiatal szorulna erre a kezelésre.

A regionális gyógyfürdő minősítéshez szükséges fejlesztések alapvetően eszközbeszerzésre irányultak. Emellett az ez idáig nem használatos helyiségek is funkciót kapnak. A fürdő előcsarnokából nyílik majd a szakorvosi rendelő és a fizikoterápiás kezelő.

A gyógymedencék közül egy kültéri és egy beltéri medencét kapaszkodó korláttal szereltek fel. Ezekben a medencékben, „bemelegítés” jelleggel, már folynak a tornaórák.

Az eszközbeszerzés keretében tangentoros kádat és vízbe emelő betegliftet vásárolt a gyógyfürdő. A kezelések az öltözőépület első emeletén történnek majd, ahol kisebb recepció illetve vendégváró kialakítására is sor került.

Várhatóan bővül a fürdő pénztári kapacitása is.

Tomasovszky László köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik szolgáltatásaik igénybe vételével hozzájárultak a Martfű Termál SPA fejlődéséhez.

Reményeink szerint Martfű nevezetessége sikerrel nyit és fejleszt a gyógyászat irányában, és egyre bővülő gyógyfürdő szolgáltatásokkal várja majd az itt élőket és az idelátogatókat.

Herbály Jánosné

2014-11-07 09:54