Martfű Termál SPA – Fesztivál és kedvezményes helyi belépő

Az önkormányzati választást követően jelentősen javult a városvezetés és a Martfű Termál SPA közötti együttműködés – számolt be lapunknak Tomasovszky László ügyvezető. Megkezdődött az egyeztetés dr. Papp Antal polgármesterrel az ÖrökZöld Tisza Fesztivál ismételt megrendezéséről, a fesztivál finanszírozási lehetőségeiről is.

– Szeretném elérni, hogy ne nekem, hanem a városnak legyen fontos a fesztivál megrendezése. A következőbe azonban nem beszállnia kellene az önkormányzatnak, hanem ki kellene fizetnie. Jelenleg a színpaddal, a szükséges energia biztosításával és a szervezőmunkával tudom támogatni a fesztivál létrehozását. Ha az önkormányzat vezető szerepet vállal, és a város magáénak érzi, ha olyan a viszony, akkor a vállalkozók is a rendezvény mellé fognak állni. Ha közösen gondolkodunk, a város, az önkormányzat és a helyi vállalkozók, ismét lehet ÖrökZöld Tisza Fesztivál. A színvonalból azonban nem szabad engedni, és a programoknak továbbra is ingyenesnek kell lenniük.

A TB támogatott gyógyászat, különösen az idősebb korosztály esetében, kedvező lehetőséget jelent, hogy bejöjjenek a fürdőbe, és felvegyék a kezeléseket. A martfűiek számára kedvezményes fürdőbelépő témája is örökzöld. De hogyan látja ezt a kérdést a Martfű Termál SPA ügyvezetője?

– A számos fürdőben, a település lakóit érintő, kedvezményes belépési lehetőség abból adódik, hogy az ország fürdőinek 90%-a önkormányzati tulajdonú, és a kedvezmények miatt kieső bevételt működési költségként biztosítják a fürdők számára. Magánfürdő, magáncég esetében ez így nem lehetséges. Az indulás óta próbáljuk kitalálni a kedvezmény módját, de ezekkel az alacsony jegyárakkal kivitelezhetetlen – fogalmazott Tomasovszky László, aki szerint, ha jogi, gazdasági, erkölcsi oldalról fedhető, biztosítani lehetne a helyiek számára kedvezményes belépési lehetőséget, de csak az önkormányzat közreműködésével.

Herbály Jánosné

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város