Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Martfű is bemutatkozott a 18. Szolnoki Utazás Kiállítás és Vásáron

A Martfűi Néptáncegyüttes fellépése nyitotta 2016. április 15-én a 18. Szolnoki Utazás Kiállítás és Vásárt, melyen több mint 70 kiállító várta ajánlataival az érdeklődőket. A rendezvény díszvendégeként a Tiszazug 12 települése, közöttük Martfű is bemutatkozott kultúrájával, látnivalóival. – Örömmel jöttünk megmutatni városunkat, múltunkat, gyökereinket – mondta el dr. Papp Antal polgármester, hangsúlyozva a rangos kiállítás Martfű turisztikai jelentőségét is erősítő szerepét.

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Tourinform Szolnok Iroda szervezésében megrendezett turisztikai programon Molnár Lajos Milán, a házigazda intézmény igazgatója köszöntötte a vendégeket, közöttük kiemelve a Tiszazug településeinek polgármestereit. – Ezek a települések elsőként álltak mellénk tavaly ősszel, amikor 42 településsel aláírtunk egy együttműködési megállapodást, kulturális és közösségi ügyeink közös tervezésére és működtetésére – tette hozzá az igazgató.

A Tiszazugi Önkormányzatok Társulása nevében Molnár Bálint, Öcsöd polgármestere mutatta be a kistérséget, mely az Észak-Alföldi régióban, Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén csodálatos természeti környezettel, termálvíz kutakkal és gyógyfürdőkkel várja látogatóit.

Martfű kulturális-, helytörténeti- és művészeti értékeivel, valamint a Martfű Termál SPA vendégváró ajánlataival invitálta a kiállítás látogatóit. A Martfű Média által készített kiadványok, bannerek, szórólapok, panorámafotók, filmek is városunkat népszerűsítették.  A néptáncosok mellett a modern tánccsoportok és városunk break táncosai is felléptek a kiállítás színpadán. A Városi Szabadidős Kör Egyesület tagjai fajátékokkal várták játszóházukba a gyermek közönséget. Martfűi ízek is helyet kaptak a kiállításon, a helyi gasztronómia jeles képviselői közreműködésével.

– Elsősorban Martfű épített értékeit mutattuk be különböző formában, valamint azokat a kiállító helyeinket tártuk a közönség elé, amelyek a városunkba látogatókat mindig szívesen fogadják.  Így a hely- és ipartörténeti gyűjteményből, a kerámia gyűjteményből, a Kézműves Házunkból, Stonawski József fafaragó műhelyéből, foltvarróink alkotásaiból, Juhászné Hidvégi Edit mézeskalács-készítő népművészünk munkáiból is kiállítottunk – mondta el Asztalos Árpádné.

Megyénk gasztronómiai remekeit – közöttük Martfű finom falatait  sorakoztatta fel az „Alföld Szíve ízei” program, melyen Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke megyénk dinamikusan fejlődő turizmusáról, pozitív vendégforgalmi adatairól számolt be. – Nekünk természetes, hogy gyönyörű a Tisza, gyönyörű az Alföld, kitűnő gyógyfürdőink vannak, és akkor csodálkozunk rá, hogy milyen kincsünk van, amikor más vidékről jönnek ide emberek. Amilyen dinamikával fejlődik Jász- Nagykun-Szolnok Megye turizmusa, úgy gondolom, nagy célokat tűzhetünk ki magunk elé, és nagy eredményeket fogunk elérni – hallhattuk a gasztronómiai rendezvény megnyitóján.

Az idén is sikeres 18. Szolnoki Utazás Kiállítás és Vásár két napig kínálta látnivalóit, programjait. A martfűi stand látogatottsága a város fejlődő turisztikai értékeit is tükrözte, melyet a polgármester is pozitív eredményként értékelt. – Már most is a megye kiemelkedő turisztikai települései közé tartozik városunk, és bízunk benne, hogy ez csak tovább fokozódik. Kezdeményeztük a város gyógyhellyé nyilvánítását, amely a gyógyfürdőre és szállodára alapozott turizmus fejlesztésének újabb lendületet adhat.

Magyar Mária

Tovább a képgalériához>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város