Önkormányzat


Dr. Solt Magdolna >>>

Martfű város egészségügyi feladatainak ellátása terén végzett kimagasló színvonalú, példaértékű tevékenységének elismeréseként, a Semmelweis-nap alkalmából „Martfű Város Közszolgálatáért Díjat” vehetett át Dr. Solt Magdolna háziorvos, a Dr. Zentay Márton Egészségügyi Központ vezetője.

Dr. Solt Magdolna ebben az évben 40 éve, 1976. november 15-től helyezkedett el Martfű Város Önkormányzatának jogelődjénél, mint körzeti orvos.

A Szegedi Orvostudományi Egyetemen frissen végzett fiatal, pályakezdő orvosként a diplomája megszerzését követően először három hónapig Szolnokon, a Hetényi Géza Kórház Gyermekosztályán dolgozott, majd a martfűi tanácselnök megkeresésére megpályázta a megüresedett körzeti orvosi állást.

Solt doktornő Kecskeméten született, az általános iskolát, valamint a gimnáziumot is ott végezte. Édesapja, aki szintén orvos volt, gyermekkora óta megszerettette, megismertette vele az emberekkel való törődés, a gyógyítás, az orvosi munka szépségeit.

Édesanyja – aki utolsó éveit Martfűn élte – németet tanított, és még sokan emlékeznek rá a városban. Szüleinek nagyon sokat köszönhet, akik idős koruk ellenére végig segítették egyetemi és későbbi tanulmányait.

Tudásának fejlesztését, a folyamatos önképzést mindig is fontosnak tartotta, szakvizsgát tett általános orvostanból 1987-ben, majd háziorvos tanból 1992-ben és üzemorvos tanból 2002-ben.

Munkáját hivatástudat, precíz, pontos munkavégzés és kiváló szakmai felkészültség jellemezte a kezdetektől fogva.

A hosszú évtizedekre visszatekintő háziorvosi munka mellett 1996 óta az egészségügyi központ intézményvezetőjeként is tevékenykedik.

Betegei, kollégái szeretik, tisztelik, hozzáállása igen empatikus, szereti a munkáját és az itt élőket. Azon szerencsés emberek közé tartozik, akinek a munkája egyben a hobbija is, ezért végzi még jelenleg is, nyugdíjas kora ellenére, nagy odaadással hivatását.

Elhivatottságát tükrözi, hogy 40 éve dolgozik a város egészségügyi ellátásában.

Munkássága, szakma- és emberszeretete példa lehet mindenki számára, mely alapján méltó az elismerésre. További munkájához sok sikert és nagyon jó egészséget kívánunk!

2017-01-11 15:58