Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

A Budapesti Térszínház előadása várta a martfűieket

Nagy szeretettel várta  közönségét a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárba Bucz Hunor rendezésében Páskándi Géza A Vigéc – Zord bohózat című színházi előadása november 26. – án szombaton.

Egy pályázati támogatás lehetővé tette, hogy martfűre is díjmentesen eljuthasson ez az előadás. Páskándi Géza darabja sok érdeklődött vonzott a martfűi előadásra, amely a nemzeti megmaradásunkról, hagyományaink, értékeink megőrzéséről szól.

A dráma zord bohózat. Pillanatkép történelmi létünk képtelenségéről. Szemléletét hitvitázó drámáink élessége és a székely viccek akasztófahumora jellemzi. Az író gyötrelmesen éli meg művében a magyarság fenyegetettségét, de van benne annyi kurázsi, hogy a magyar dal hősét kövesse: mikor immár halálfia, ránk nevet mégis.

Páskándi darabjának időszerűsége aligha kétséges, ízig-vérig mai, sokat merít a commedia dell'arte hagyományaiból.

A Budapesti Térszínház egy utazó színház és azt vallják, hogy ők nem külföldön, fesztiválokon, hanem itthon népszerűsítik a magyar színházat. A csigát ábrázoló emblémájuk is azt jelzi, hogy a hátukon viszik a (szín)házukat így hozva el városról – városra színházi darabjaikat.

A Vigéc - Zord bohózat című előadásnak martfűn is nagy sikere volt. Az előadás után Bucz Hunor rendezővel nyilvános, kötetlen beszélgetésre és teázásra várták az érdeklődőket a Művelődési Központ kávéházába.

A díjmentes előadást a Térszínház és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Tovább a képekhez>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város