Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Pályázat – Lakóépületek energetikai felújítása önkormányzati támogatással

Martfű Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Martfű közigazgatási területén lévő lakóépületek energiatakarékosságot célzó beruházásainak 2017. évi támogatására, ezzel is elősegítve a város Fenntartható Energetikai Akciótervének megvalósítását. Az energetikai felújítást segítő, kamatmentes kölcsönre vonatkozó pályázatok március 1-től április 28-ig adhatók be az önkormányzathoz.

Pályázatot nyújthatnak be a Martfű város közigazgatási területén lévő családi házak természetes személy tulajdonosai, lakásszövetkezet valamint azok a társasházak, melyek felújítási alapképzési kötelezettségüknek eleget tesznek.

Az önkormányzat kamatmentes támogatást nyújt a lakóépületek utólagos hőszigetelési munkálataihoz, a megújuló energiafelhasználás növeléséhez, a hagyományos energiahordozók megújuló energiaforrásokkal való helyettesítéséhez hőszigetelt épületekben, valamint a hazai és európai uniós pályázatokhoz szükséges önerő biztosításához.

Társasházi, lakásszövetkezeti tulajdonban lévő lakóépületek esetén az utólagos hőszigetelési munkák csak a teljes épületre vagy dilatációval határolt épületrészekre vonatkozóan és egységesen készülhetnek.

A beruházások és felújítások során feltétel a városképi szempontból egységes külső megjelenés, valamint az önkormányzat értékvédelmi szempontjainak figyelembe vétele.

A támogatás összege a beruházásra/felújításra vonatkozó költség 50%-a, családi ház esetében legfeljebb 500 ezer Ft, 2-4 lakásos lakóépület esetében legfeljebb 400 ezer Ft/lakás, 5 lakás feletti lakóépület esetében legfeljebb 350 ezer Ft/lakás.

A pályázati adatlapot, a szükséges mellékletekkel a Martfű Polgármesteri Hivatal részére kell eljuttatni.

A benyújtott pályázatok értékelését – szakértők bevonásával – Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi és Városfejlesztési Bizottsága végzi.

A támogatás visszafizetését a folyósítást követő hónaptól, havi részletekben, kamatmentesen, minden hónap 15. napjáig kell teljesíteni, legfeljebb 48 hónapon belül.

A pályázattal kapcsolatban részletes információ a Martfűi Polgármesteri Hivatalban Pápai Jánostól (202. számú iroda) kérhető, az 56/450-222 telefonszámon, valamint a jpapai@ph.martfu.hu  e-mail címen.

Herbály Jánosné

Pályázati felhívás>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város