Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

„Martfű Város Kulturális és Művészeti Díjában” részesült a Rongyszőnyeg Zenekar>>>

A zenekar tagjai: Székácsné Tálas Gabriella - ének, Balázs Árpád - gitár, ének; Czene Dávid - ütős hangszerek; Nagy Fanni - basszusgitár; Papp Gergő - gitár, ének.

A zenekar nevét Weöres Sándor Rongyszőnyeg című versfüzére ihlette. Ennek a költeménynek egy megzenésített részlete is szerepel a zenekar műsorán. Ahogyan egy rongyszőnyeg születik, úgy születik a zenekar repertoárja is, régiből szőnek újat, gondolnak újra mások által megzenésített verseket, népdalokat, zenésítenek meg saját verseket.

A zenekar a martfűi középiskolában alakult, akkor még Sick Soul  néven. Egy költészetnapi program alkalmából állt össze zenélni az iskola akkori könyvtáros tanára, Székácsné Tálas Gabriella és zenész diákjai. Ennek lassan 10 esztendeje, azóta változik, bővül repertoárjuk. Egy francia kapcsolatnak köszönhetően ismert és kevésbé ismert francia dalok is bekerültek a programba.

A zenekar fellépett már Martfű város több rendezvényén, a Művelődési Központ programjain, kiállítás megnyitókon, önálló koncerteken nagy sikert aratva közönségük körében. Hívják őket környező településekre, mint például (Szolnok: Frankofón Ünnep, Vakok és Gyengénlátók Megyei Egyesületének karácsonyi programja, Európa Nap, Séfrandevú, Nagykörű, Tiszakécske rendezvényeire) különböző alkalmakra, könnyűzenei koncertekre, megmutatták már zenéjüket Franciaországban, több településen is, ahova elvitték első frissen készült nagylemezüket is.

Igényes zenéjüket sokan szeretik, tagjai aktívan részt vesznek a város ifjúsági zenei és közösségi rendezvényeinek szervezésében, lebonyolításában, a Könyvtári „Danoldától” a Rock koncertekig.

A zenekar színvonalas szakmai és közösségi munkájával is példa a felnövekvő fiatalok előtt – hangzott el a díjátadás pillanataiban.

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város