A Római Katolikus Egyházközség hírei – Ünnepi szentmisék

2017. április 9-én, virágvasárnap a szentmiséken Homokon és Tiszaföldváron a Passiót hittanos gyermekek olvasták föl, Martfűn 17.00 órakor Szentháromság Kórusunk adta elő azt. A Passióban Martfűn Jézus szerepét Kómár István atya énekelte, és a szentmisét is ő mutatta be. Római Katolikus Egyházközség Tiszaföldvár - Martfű - Homok nevű facebook oldalunkon bővebb képösszeállítás és videó részletek is megtalálhatók.

Április 13-án, nagycsütörtökön 18.00 órakor Homokon ünnepi szentmise és virrasztás volt az Oltáriszentség előtt.

Április 14-én, nagypénteken 18.00 órakor Jézus halálának emléknapján ünnepi szertartást tartottunk Tiszaföldváron, kórusunk énekelte a Passiót, hódolat a kereszt előtt.

Április 15-én, nagyszombaton 17 órakor ünnepi szertartások és szentmise lesz Martfűn, 20 órakor pedig Tiszaföldváron körmenettel együtt.

Április 16-án, húsvétvasárnap 8.00 órakor Homokon, 10-kor Tiszaföldváron ünnepi szentmise, 17.00 órakor ünnepi szentmise Martfűn körmenettel.

További tervezett programjaink:

Május 1-én Egyházközségi majális lesz a plébánián és kertjében. Bográcsos ebéddel várunk mindenkit. Különböző programok lesznek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, többek között vendégünk lesz Sóki Ferenc tárogató művész. A majális jó alkalom arra, hogy meghívjuk ismerőseinket, barátainkat családjukkal együtt, hogy új kapcsolatokat építsünk. Az ebéd miatt a részvételi szándékot lehetőleg előre kérjük jelezni.

Május 7-én a hittanos gyermekek versekkel, énekekkel köszöntik az édesanyákat, nagymamákat mindhárom templomunkban.

Június 5-én, pünkösdhétfőn kórustalálkozó a martfűi Szent Tamás-templomban a négy helyi és egy meghívott kórus részvételével. Orgonán közreműködik: Rácz Zsombor.

Június 11-én elsőáldozás Tiszaföldváron a délelőtti, Martfűn a délutáni szentmisében.

Búcsúink:

Június 25-én a homoki Jézus Szíve-templomban.

Július 2-án a martfűi Szent Tamás-templomban.

Augusztus 20-án a tiszaföldvári Szent István-templomban.

Nyári hittantáborok:

        Napközis tábor: Július 3-tól 5-ig.

        Tiszás sátortábor: Július 31-től augusztus 6-ig.

Programjainkra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kovácsik Antal

plébániavezető

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város